Chp ve Mhp'li Kadınlar Lösemi Hastası Kız İçin Seferber Oldu

Gelibolu ilçesinde CHP ve MHP kadın kolları üyeleri, lösemi hastası olan Bilge Savaş'a yardımcı olmak için lokma, su ve ayran sattı.

Alınan bilgiye göre, bu yıl lise 1'inci sınıfa gitme hazırlığı yapan 14 yaşındaki Savaş, aniden rahatsızlanınca Çanakkale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tetkikler sonucu Savaş'ın lösemi olduğu belirlendi.
Esnaf olan baba Ferudun Savaş'ın kızı için verdiği mücadeleye CHP ve MHP'nin Gelibolu Kadın Kolları üyeleri de destek oldu. Seçim hazırlıklarına birkaç gün ara veren CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Bakır, MHP Kadın Kolları Başkanı Aysel Bartın ile diğer üyeler, eski belediye binasında lokma yapıp, ayran ve su sattı. Elde edecekleri geliri Savaş'ın tedavisinde kullanılmasını sağlayacaklarını belirten Bakır, "Siyaset ayrı, insanlık ayrı. Siyasetimizi yine yaparız. Kardeşimize destek olmak için bir araya gelip böyle bir etkinlik düzenledik. Üyelerimizin hepsi bu etkinliğe katıldı.

Halkımız da ilgi gösteriyor" dedi.

Bartın ise Savaş adına bir banka şubesinde hesap açıklarını ifade ederek, "Yardım etmek isteyenler bu hesaba istedikleri kadar yardımda bulunabilir. Kardeşimizin tedavi gördüğü hastanede lösemili çocuklar arasında resim yarışması düzenlendi.

Bu yavrumuz yarışmada birinci oldu. Onun yaşaması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA