Su Tüketiminde Vatandaşlar Uyarıldı

DSİ 7. Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan, gölet ve barajlarda su seviyesinin yağışların azalması ile azaldığını belirterek, su tüketimi konusunda vatandaşları uyardı.

Pehlivan, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) toplantı salonunda, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, kurumunun çalışmaları hakkında yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri ile kaymakamlara bilgi verdi.
Pehlivan, beklenen yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle kurak bir kış sezonu yaşadıklarını ifade ederek, böyle gitmesi durumunda su sıkıntısı yaşanabileceğini belirtti.

Yağmurlarla ilgili bekledikleri yağışın alınamadığını belirten Pehlivan, "Dolayısıyla yağış olmayınca göletlerimizde ve barajlarımızda su seviyemiz beklediğimiz seviyelerde değil. Amasya'da bu gidişle ciddi sıkıntılar olabilir. Vatandaşlarımızın su tüketiminde tasarruflu olması konusunda bugünden onları uyarıyorum. Bu noktada hassasiyet gösterilirse kendileri açısından ve bizim açımızdan sağlıklı olur diye düşünüyorum" dedi.

Bir gazetecinin, bölge ve Amasya'daki gölet ile barajlardaki doluluk oranları ile ilgili sorusuna Pehlivan, "Gölet ve barajlarımızın doluluk oranı genel olarak ortalama yüzde 40'ın üzerinde, yüzde 50'nin altında. Her an da azalıyor. Maalesef istenilen durumda değil. Kötü bir bir senaryo yazmak istemiyorum ama daha önümüzde yağışlarımız ve bahar aylarında kar erimeleri var. Yağmurlarla birlikte bunlar doluyor" yanıtını verdi.
Kaynak: AA