Eskişehir Valisi Tuna Açıklaması

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Dilde, Fikirde, İş'te Birlik" sloganıyla tüm dünyaya mesaj vermeye çalıştıklarını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada Tuna, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 15. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz'u makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, Eskişehir'in 2013 yılında çifte başkentlik sevinci yaşadığını belirtti.

Vali Tuna, Oğuz'un verdiği bilgilerin kendilerine ışık tuttuğunu ifade ederek, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ve Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti Eskişehir'de sanat, bilim, kültür ve sportif alanlarda birçok projeyi başarıyla gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Dilde, Fikirde, İş'te Birlik' sloganıyla tüm dünyaya mesaj vermeye çalıştık" ifadelerini kullandı.
Oğuz ise Türkiye'nin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komitesi tarafından 2013 yılında Eskişehir'in Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti seçildiğini anımsattı. Eskişehir'de kültürel zenginliklerin yanı sıra, farklı kültürel toplulukların da bir arada ahenk içinde yaşadığı bir kent kimliği olduğunu kaydeden Prof. Dr. Oğuz, şehrin bu kimliğinin yanında somut olmayan kültürel miraslarını kültürel çeşitlilik içinde yaşatması ve gelecek kuşaklara aktarmasının da önemli olduğunu vurguladı.
Ziyaretin sonunda Tuna, Oğuz'a günün anısına Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın sembolü olan "Anka Kuşu" hediye etti. Oğuz da Vali Tuna'ya UNESCO'nun yayınlarından oluşan kitap seti takdim etti.
Kaynak: AA