Artvin'de Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Artvin'de kış şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürlüğünce, kentte yaklaşık iki hafta önce etkili olan kar yağışı dolayısıyla yaban hayvanları için şehir merkezine yaklaşık 7 kilometre mesafedeki Kafkasör ve Mersivan Dağı mevkisine buğday, arpa, mısır, ot ve samandan oluşan 3 ton yiyecek bırakıldı.
Orman Bölge Müdürü Salih Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, İşletme Müdürlüğü elemanlarınca yaban hayvanlarına yiyecek desteği sağlamak amacıyla pazar artığı yem, saman, ot ve fırınlardan toplanan bayat ekmek gibi yiyeceklerin bırakıldığını belirtti.

Akbaş, hava koşulları dikkate alınarak yaban hayvanlarının yemlenmesine devam edileceğini vurguladı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ise ağır geçen kış şartlarında yaban hayatının yem bulmakta zorlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:
"Yaban hayatı bizim görev alanlarımız arasında. Dünyayı birlikte paylaştığımız canlıları korumak, kollamak doğada onların devamlılığını sağlamak biz insanlar için bir görevidir. Bu tür faaliyetler sadece resmi kurumların göreviymiş gibi algılanmamalı. İnsanlarımız kapısının önünde donmak üzere olan sokak hayvanlarına sahip çıkmalılar. Sofralarından artan yemekleri çöpe dökmek yerine uygun alanlara bırakmalarını istiyoruz. Amacımız farkındalık oluşturarak doğaya destek olmaktır."
Kaynak: AA