Türkiye'ye Sığınan Suriyelilere Yardım

Kilis Belediyesi ve Deniz Feneri Derneği tarafından toplanan yardımlar, Kilis'te yaşayan Suriyeli ailelere teslim edildi.

Deniz Feneri Derneği gönüllüsü ve Kilis Belediye Meclis üyesi Ahmet Urfalıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'den iş savaştan kaçarak gelen Suriyeli sığınmacılara gıda, battaniye, giysi ve çocuk bezi yardımları yaptıklarını belirtti.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez kasabası ve civarındaki köylerin, Eset güçlerince bombalanmasının andından kaçan sığınmacıların sayısının 20 bini geçtiğini dile getiren Urfalıoğlu, şunları kaydetti:
"Suriye'deki iç savaştan kaçan Suriyeliler, Esselame snır bölgesindeki tel örgüleri aşarak Kilis'e geldi. Biz de onlara elimizden geldiği kadarıyla yardım ediyoruz. Onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. En çok yardımı da düşkün yaşlılara ve çocuklara yapıyoruz. Ayrıca yaralı evlerdeki Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Suriyelilere elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yeni yıldan itibaren ortalama 900 aileye yardım ettik. Yaptığımız yardımları her ay döküman olarak İl AFAD Müdürlüğüne teslim ediyoruz."
Urfalıoğlu, bugün de yaklaşık 100 Suriyeli aileye gıda, battaniye ve ayakkabı yardımında bulunduklarını, hayırsever vatandaşların yardımına ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA