Sırbistan ve Kosova Başbakanları, Müzakerelerin Yeni Raundu İçin Brüksel’de

Sırbistan Başbakanı Ivica Dacic ve Kosova Başbakanı Haşim Taçi, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusundaki müzakereler kapsamında Belçika’nın başkenti Brüksel’e geldi.


Geçen sene Nisan ayında başlayan müzakerelerin yeni raundu, bugün, AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Sırbistan Başbakanı Dacic arasında yapılan toplantıyla başladı.

Ashton bu görüşmenin ardından Kosova Başbakanı Taçi ile de bir araya geldi. Üç yetkili daha sonra Avrupa Dış Eylem Servisi binasında üçlü bir görüşme gerçekleştirecek.

Ashton’ın sözcüsü Maja Kocijancic tarafından yapılan açıklamada, müzakerelerin bu raundunda, Brüksel anlaşmasının uygulanmasına ilişkin göze çarpan sorunların ele alınacağı ifade edildi. Kocijancic, müzakerelerde aşama kaydedildiğini ancak hala açıkta kalan bazı meselelerin olduğunu dile getirirken, açıklamasında detaylara yer vermedi.

Bugün yapılacak görüşmeler, Belgrad ve Priştine arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik müzakerelerin bu seneki ilk raundu, Nisan 2013’teki başlangıcından itibaren ise 21. raundu olacak.
Kaynak: İHA