Motokrosçuların Motosikletleri De Kurtarıldı

Amasya'nın Suluova ilçesinde geçen hafta dağda mahsur kalan ve Amasya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile köylülerin yardımıyla kurtarılan 9 motokrosçunun dağda bıraktıkları motosikletleri Amasya Off-Road Kulübü üyelerince kurtarıldı.

Seyfe köyü kırsalı Ahmet Öğün Yaylası'nda motokros yaptıkları sırada motosikletleriyle karda ilerleyemeyen ve havanın kararmasıyla kayalık alanda kaybolan cep telefonu ile yardım istedikten sonra AFAD ekipleri ve köylülerin yardımıyla kurtarılan motor sporu tutkunu 9 kişinin, dağda bıraktıkları motosikletleri Off-Road Kulübü üyelerinin çalışması sonucu kurtarıldı.
Motokrosçuların ve gönüllü kılavuz Yılmaz Keten'in de katıldığı kurtarma operasyonu kar, sis ve zorlu arazi yollarına rağmen yaklaşık 6 saatlik bir çalışma sonucu tamamlandı. Zaman zaman kar ile çamura saplanan ve hareket edemeyen arazi araçları başka araçların vinçlerinin yardımıyla kurtarılarak ilerleyebildi. Yaklaşık bin 900 rakıma sahip Akdağ'ın zirvesinde ulaşılan motosikletler araçların kasasına konularak taşındı.
Amasya Off-Road Kulübü Başkanı Serkan Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta 9 motokrosçunun dağda mahsur kaldığını ve yapılan çalışma ile kurtarıldığını ancak motorlarının dağda kaldığını hatırlatarak Off-Road Kulübü üyeleri olarak yardım istemeleri üzerine söz konusu kurtarma çalışmasını yaptıklarını söyledi.

Kurtarma çalışmasını arazi şartlarına uygun 6 araç ile gerçekleştirdiklerini anlatan Güner, "Geçen hafta mahsur kalan 9 motokrosçu kurtarılmıştı ama motorları dağda kalmıştı. Bu hafta motosikletleri bulundukları yerden kurtarmak için güzergahımızı bu yönde düzenledik. Zorlu bir güzergahı aşarak motosikletlere ulaştık. Araçlarımıza yüklediğimiz motosikletleri dağdan indirmeyi başardık. Arazi çok engebeliydi zor şartlar altında kar ile de mücadele ederek çalışmamızı tamamladık" diye konuştu.

Güner, dağdan motosikletleri kurtarılan motokrosçuların büyük sevinç yaşadığını ifade etti.


Motokrosçulardan Efkan Damatoğlu ise Amasya Off-Road Kulübü üyelerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, "Motosikletlerimizi dağda bırakmak zorunda kalmıştık. Bir haftalık bir aradan sonra motosikletlerimizi de kurtarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Off-Road Kulübü üyeleri çok zor şartlar altında motosikletlerimizi kurtardı. Onlara çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA