Ziraatçılar Derneği Aydın’da 600 Üye Sayısına Ulaştı

Türkiye Ziraatçılar Derneği(TZD) Aydın Şubesi Başkanı Süleyman Öğün, Dernek olarak Aydın’da 600 üye sayısına ulaştıklarını belirtti.

Ziraatçılar Derneği Aydın’da 600 Üye Sayısına Ulaştı

Türkiye Ziraatçılar Derneği(TZD) Aydın Şubesi Başkanı Süleyman Öğün, son yıllarda Ziraat Meslek Yüksek Okulların çoğalması ile birlikte tarıma dayalı eğitim gören öğrencilerin de derneğe üye olmasıyla aktif üye sayısının320 olmakla beraber bu sayının onursal üyelerle beraber 600’e çıktığını söyledi.

Öğün, yaptığı açıklamada, “Türkiye Ziraatçılar Derneği Ankara merkezli olup, 42 ilde şubeleri mevcuttur. Yerellerde il temsilciliği ile tanıtılan 10 bin’in üzerinde üyesi bulunan tarım teknisyeni ve tarım teknikerlerin kamuda çalışanların özlük hakları ve ülkemizin tarımsal politikalarında kamuya yardımcı olmak koşulu ile 1949 yılında kurulmuş eski derneklerdendir” dedi.

TZD Aydın Şubesi kamu yararına çalışan dernekler statüsünde Aydın da 1962 yılında kurulduğunu ve o günden bu güne faaliyetini sürdürdüğünü belirten Öğün, “1970 yılında da Nazilli İlçemizde şubesi açılmıştı 1980 yılında Aydın merkez şube ile birleşerek tek Aydın şubesi olarak faaliyetine devam etmektedir. Şu anda TZD Aydın Şubemizin 320 aktif üyesi ve onursal üyelerimizle birlikte bu sayı 600’e çıkmaktadır. Kamudan emekli olan ziraatçı üyelerimizin yanında tarıma gönül vermiş onursal çiftçilerimiz ve büyük çiftlik sahipleri üyelerimiz de yer almaktadır. Türkiye tarımın da söz sahibi olmak koşulu ile çiftçimizin ve üreticimizin yanın da sürekli hizmet veren kamu kuruluşlarına destek babında hizmet veren bir derneğiz. Son yıllarda Ziraat Meslek Yüksek Okulların çoğalması ile birlikte tarıma dayalı eğitim gören öğrencilerimiz derneğimize üye olmaktadır. Üyelerimiz tarıma yönelik işletmelerde danışmanlık hizmetleri vermek suretiyle çiftçilerimizin yanın da yer almaktadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA