Vatandaşın 35 Bin Doları ve 35 Cumhuriyet Altınını Polis Kurtardı

Adana'da kendisini başkomiser Kadir olarak tanıpıt emekli işçinin 35 bin dolar parasını ve 35 Cumhuriyet altınını alan şahıs suçüstü yakalandı.


Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir tekstil fabrikasından emekli olan 48 yaşındaki Ali Paker'i telefonla arayan Zafer A. (40) kendisini başkomiser Kadir olarak tanıttı. Zafer A. Ali Paker'e evde kullandığı intertenin suç örgütünün eline geçtiğini, internet üzerinden örgüte para akratırıldığını belirterek, "Bu örgüt senin bankalardaki paranı ve evindeki altınlarını da alacak. Biz bunlara bir operasyon yapacağız bu operasyon çok gizli. Paralarının ve altınlarının örgütün eline geçmemesi için kartlarıdaki bütün paraları çekip evdeki altınları alarak Tepebağ Mahallesi'ndeki metruk eve getir" dedi.

Bunun üzerine heyecanlanan Paker, önce evdeki 35 Cumhuriyet altını aldı. Daha sonra aceleyle evden çıkan Paker, bankaya gidip 35 bin dolarını çekti. Bu arada ailesi Paker'in halinden şüphelenerek polise haber verdi. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Güven Timler ile birlikte harekete geçti. Paker'in ailesi polise Paker'in Tepebağ Mahallesi'nde görüşeceğini söylemesi üzerine polis mahallede önlem aldı. Bu arada mahalleye gelen bir kişinin sürekli telefonda görüştüğünü belirledi. Polis bu şahsı takip etmeye başladı.

Polis daha sonra bu şahsın Zafer A. olduğunu belirledi. Paker'i takip etmeye devam eden polis, bir metruk eve girdiğini ve bir kişiye birşeyler verdiğini gördü. Bunun üzerine polis metruk eve baskın düzenleyerek Paker 35 bin dolar ve 35 Cumhuriyet altınını verirken suçüstü yakaladı. Zanlı emniyete götürülerek sorgulandı. Zanlı sorgusunda daha önce de aynı yolla 200 bin lira para dolandırdığını itiraf etti. Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Bu sırada kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına önce küfür etti, daha sonra ise "beni dinlediğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Kaynak: İHA