Vatandaş En Çok Komşusundan Şikayetçi

İlkadım Belediyesi Çözüm Merkezine 1 yılda başvuran yaklaşık bin kişinden 600'ünün "komşusunun gürültüsünden" şikayet ettiği bildirildi.

İlkadım Belediyesi Çözüm Merkezi Sorumlusu Habip Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yorucu bir iş gününün ardından evinde dinlenmek isteyen ancak komşusunun gürültüsü nedeniyle rahatsız olan vatandaşların belediyeyi aradığını söyledi.

Çözüm Merkezini en çok komşularının gürültüsünden rahatsız olan kişilerin aradığını belirten Demirtaş, "Bir yıl içinde yapılan yaklaşık bin şikayetin yüzde 60'ını gürültü şikayetleri oluşturuyor. Vatandaşlarımız, evlerinde kendisini rahatsız eden komşusunu hemen belediyeye telefon açarak şikayet ediyor. Biz de ekiplerimizi olay yerine yönlendirip şikayet edilen kişiyi uyarıyoruz. Amacımız ceza kesmek değil, vatandaşımızı güzel bir dille uyararak bir daha gürültü yapmamasını sağlamak" diye konuştu.

Gürültünün yanı sıra vatandaşların komşusunun evde beslediği kedi ve köpekten de rahatsız olduğunu aktaran Demirtaş, "Şikayetlerin yüzde 30'unu da kedi ve köpek şikayetleri alıyor. Özellikle köpeklerin evde sürekli havlaması vatandaşın komşusunu şikayet etmesine neden oluyor. Ayrıca, çocukları sokak hayvanlarından korkan vatandaşlar da komşusu kedi beslediği için şikayetlerde bulunuyor" dedi.

Bazen vatandaşlardan ilginç şikayetler de aldıklarını vurgulayan Demirtaş, şöyle devam etti:
"Oturduğu apartmanın çamaşır suyu ile yıkanmasını şikayet eden vatandaşlarımız da var. Gerekçe olarak üzerine çamaşır suyunun sıçramasını gösteriyor. Bazen de yaşlı teyzeler arayıp oğluna memur eş bulmamızı isteyen de oluyor. Tabi ki bu tür şikayetlere çözüm bulamıyoruz."
Çözüm Merkezine başvuranların yüzde 95'inin sorunlarını çözüme kavuşturduklarını dile getiren Demirtaş, vatandaşın hakkını arama noktasında çok bilinçli hale geldiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA