Kuzu'dan Teşvik Süresi İle İlgili Açıklama

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) nezdinde Ekonomi Bakanlığı'na yaptığı 'Teşvik süresinin uzatılması' ile ilgili yaptığı başvuru sonuç verdi.

Kuzu'dan Teşvik Süresi İle İlgili Açıklama

Konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklama yapan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, geçen hafta oda üyeleri olarak TOBB Başkanı Rıfat Hisacıklıoğlu nezdinde yaptıkları ziyarette “teşvik süresinin uzatılması” ile ilgili dile getirdikleri beklentinin sonuç verdiğini söyledi.

Kuzu, "Yeni teşvik süresinden maksimum sürede yararlanma şartı olan 31 Aralık 2013 tarihine kadar yatırıma başlama şartının ise 31.Aralık 2014 tarihine uzatılması için TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkıoğlu’dan destek istemiştik. Yaptığımız başvuru sonuç verdi ve teşvik süresinin uzatılması konusu büyük bir ihtimalle bu ay yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısının gündemine alınarak karara bağlanacak. Yeni teşvik sistemi olan “Yatırımlarda Devlet Yardımları” adı altında sağlanan sigorta primi işveren hissesi desteği, sigorta primi desteği ve vergi indirimi desteklerinden 10 yıl süreyle yararlanma şartı olan yatırımlara başlama tarihinin 1 yıl uzatılmasının, devam eden çözüm sürecinin olumlu etkilerini arttıracağı inancındayız" dedi

Kaynak: İHA