'Hipodromun Yıldızları Kırklareli'nde Doğuyor'

Kırklareli'deki çiftliklerde doğan taylar, en iyi şekilde yetiştirilerek Dubai gibi dünyanın önde gelen hipodromlarında koşulara katılıyor.

Kentteki 14 çiftlikte doğan taylar, 2 yaşına kadar uygun koşullarda yetiştirilerek hipodromlara gönderiliyor.
Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki 14 çiftlikte geçen yıl 48 tayın doğduğunu söyledi.

Hipodrom hayatları sona eren birçok atın Kırklareli'deki çiftliklere getirildiğini ve onlara damızlık olarak bakıldığını belirten Keçeci, şöyle konuştu:
"Kırklareli'de çiftliklerde 94 damızlık at bulunuyor. Kırklareli'de yetiştirilen atlar Dubai gibi dünyada öne çıkan hipodromlardaki koşulara katılıyor. Kırklareli at yetiştiriciliği bakımından önemli bir coğrafyada. Kentte yetişen atlar sadece Türkiye'de değil, dünyadaki birçok hipodromdaki yarışlara katılıyor. Atlarımız uluslararası başarı elde edebiliyor."
Keçeci, geçen yıl 48 tayın işlemleri tamamlanarak, koşmaya hazır hale getirildiğini vurguladı.
Tayların ve atların sağlık kontrollerinin müdürlüğe bağlı veterinerler tarafından yapıldığını dile getiren Keçeci, damızlık sayılarının her geçen gün arttığını ifade etti.

Çiftliklerinin daha çok merkez, Lüleburgaz, Vize, Pınarhisar ve Babaeski ilçelerinde bulunduğunu aktaran Keçeci, "At ve tayların sağlık kontrollerini yapıyoruz. Kan örneklerini bakanlığa gönderiyoruz. Kırklareli'deki at çiftliklerinin sayısı her yıl arıyor" diye konuştu.


- "Bir tayın 2 yıllık maliyeti 70 bin lira"

Lüleburgaz ilçesindeki bir at çiftliğinin müdürü Teoman Alışlı ise Kırklareli'nin temiz havasında yetişen atların koşularda başarılı olduklarını savundu.
Atların bakımlarını en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten Alışlı, şöyle konuştu:
"Hipodromlarda koşu hayatı sona eren atlara çiftliğimizde damızlık olarak bakıyoruz. Sabah akşam, at ve taylarımızla ilgileniyoruz. Atlarımız birçok koşuda başarılı oldu. Gazi Koşusu'na katılan atımız oldu. Taylarımıza 2 yaşına kadar çiftliğimizde bakıyoruz. Bir tayın 2 yıllık maliyeti 70 bin lira. Taylarımızın her gün bakımını yapıyoruz, onları düzenli olarak koşturuyoruz."
Kaynak: AA