Görele'de Keman Kursu Büyük İlgi Görüyor

Giresun’un Görele ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Görele’de bir ilki gerçekleştirerek 15 kişiye yönelik 'Keman Kursu' açtı.

Görele'de Keman Kursu Büyük İlgi Görüyor

İlçeye bağlı Kumyalı Mahallesi Halk Eğitimi Merkezi Kurs Lojmanlarında başlayan ve Görele’de ilk defa açılan Keman Kurslarına 10 küçük ve 5 yetişkin olmak üzere toplam 15 kişinin katıldığını ifade eden Görele Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selim Kul, "Hem sosyal hayata katkı sağlamak hem de kursiyerleri eğitme noktasında büyük görev üstlenen merkez müdürlüğümüz, kursiyerlerin istek ve ilgilerine göre açılan kurslarda müzik ve gösteri sanatları alanında önem vermektedir. Bu doğrultuda enstrüman kurslarına yenilerini ekleyerek, yetişkinlere ve öğrencilere yönelik Keman Kursları da açmış bulunmaktayız. Keman kurslarımız Pelin Buse Kaya tarafından verilmekte olup; amacımız kursiyerlerimize keman sevgisi kazandırmak, kursiyerlerimizin kemanı temel düzeyde, genel müzik teori ve tekniklerine uygun çalmalarını sağlamaktır" dedi.

Keman Kurslarının Cumartesi ve Pazar günleri 12: 00-17: 00 saatleri arasında yapıldığını belirten Kul, kursların toplam 240 saat süreceğini ve 27 Nisan 2014 tarihinde sona ereceğini söyledi.

Kaynak: İHA