Ak Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük Açıklaması

AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük ''Uzman doktorlar çok özel bir hastalığı olan ve özel bir bakım gerektiren çocukların akülü sandalye kullanmalarını tavsiye etmediği için sandalyeler alınmamıştır'' dedi.

Yörük, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede çıkan ''Umutlarıyla oynadılar'' haberinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Edirne'yi ziyareti sırasında cam kemik hastası olan 2 kardeşe akülü sandalye sözü verdiğini fakat çocukların cam kemik hastası olması ve doktorların tavsiye etmemesi nedeniyle sandalyelerin alınamadığını ifade eden Yörük, şunları söyledi:
''Sayın bakanımız Fatma Şahin hanıfendi Edirne'ye geldiğinde bu kardeşleri ziyaret etmiş ve akülü sandalye alınması yönünde talepleri olmuştur. Çocukların yüzde 96 ağır özürlü raporları vardır ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz durumdadırlar. Konuyu araştırdığımızda cam kemiği hastalığı olan 2 kardeşin bu akülü sandalyeleri kullanabilmesi için 3 doktorun imzasının olduğu heyet raporu gerekmektedir.
Bizlerde bu konuyu araştırdık. Uzman doktorlar çok özel bir hastalığı olan ve özel bir bakım gerektiren çocukların akülü sandalye kullanmalarını tavsiye etmediği için sandalyeler alınmamıştır. Biz burada çocukları düşündüğümüz için, onları korumak için akülü sandalye vermedik. Basında sanki bilerek akülü sandalye verilmemiş gibi çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. ''
Yörük, Edirne Belediyesi tarafından detaylı araştırma yapılmadan 2 kardeşe alınan akülü sandalyelerin, çocukların sağlığına zarar vereceğini öne sürdü.
Kaynak: AA