Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Altunbaş Dur Durak Bilmeden ‘17 Aralık’ı Anlatıyor

AK Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Boztepe.

Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Altunbaş Dur Durak Bilmeden ‘17 Aralık’ı Anlatıyor
Erdoğdu.mahallelerini ziyaret ederek partililer ile buluşurken, Kunduracılar caddesinde de esnafı ziyaret etti.
Her akşam 3 mahalleyi ziyaret ederek 16 Aralık Operasyonu’nu anlatan Başkan Altunbaş, ülkeyi kimlerin hortumladığını halkın çok iyi bildiğini söyledi.

Altunbaş “10 üzerinde batırılan bankaları ve IMF kapılarında nasıl yalvarıldığını bu millet iyi bilmektedir. Fakat şunu da özelikle belirtmek istiyorum ki hiçbir kimsede sırtını AK Parti’ye dayayarak yanlış yapamaz. Fakat son yapılan bu operasyon bu milletin geleciğine yapılmıştır” dedi.

17 Aralık Operasyonu’nun ‘karmaşık’ olmadığına dikkat çeken Altunbaş “Hukuki bir süreç yok. İddianame aşamasında, iddia makamının iddialarının basına sızdırılması, insanların itibarsızlaştırılması ve bunun üzerinden siyaset dizayn edilmek isteniyor. Yargılama ve hukuki sürecin işletilmesi değil. Normalde hukuki bir süreçte soruşturmanın gizliliğine riayet edilir, yargılama adil yapılır, mahkeme karar verdikten sonra kişilerin suçlu ya da suçsuzluğu tespit edilir. Burada böyle bir süreç işlemiyor. Başka bir şey işliyor; daha işin başında konu basınla paylaşılıyor. Bir takım iddiaların basında paylaşılıp, kişileri itibarsızlaştırma ve bunun siyasi sonuçları üzerinden siyaseti dizayn etme isteği vardır. Türkiye'de egemen güçler, vesayetçiler zaman zaman kendileri rol oynarlar, zaman zaman da taşeron yapılar kullanırlar. Bu zaman zaman iyileri tenzih ederim kirli medya, kirli ve şantajcı sermaye, cuntacıları, oligarşik bürokrasiyi kullanırlar. Türkiye büyüdükçe birileri küçülür, egemenler küçülür. Artık Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir reklamda olduğu gibi, ‘Bu Türkler de fazla oldu artık’ diyorlar. Şimdi geçmişte cuntacılarla, vesayetçilerle, PKK ve illegal örgütlerle yapmak istediklerini, şimdi de cemaat içine sızmış olan ihtiraslı bürokratlar veya haksız kazanç elde etmek isteyen rantiyeciler veyahut da ajanlar vasıtasıyla Türkiye ve AK Parti'ye, siyasetçiyi terbiye etmek istiyorlar" diye konuştu.

Kaynak: İHA