Uzunırmak, 160 Kreş Perojesinde İlk Adımı Attı

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, seçim vaatleri arasında yer alan ücretsiz 160 kreş projesini İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sundu.

Uzunırmak, 160 Kreş Perojesinde İlk Adımı Attı

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve yardımcılarını ziyaret ederek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığında yapmayı planladığı, tam donanımlı 160 adet okul öncesi kreş projesi hakkında bilgi verdi. Uzunırmak: “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığımızda, İstanbul-Ankara-İzmir gibi kentlerde 2-6 yaş arası çocuklar, özel kreşlerde hangi imkanlardan faydalandırılıyorsa, aynı imkanları Aydın’ın tüm şehir, mahalle ve köylerindeki vatandaşımıza tamamen ücretsiz temin edeceğim. Başkanlığımızda, Aydın genelinde en az 160 adet kreş açacağız. Bunlar il merkezi, ilçe merkezlerinde açılacağı gibi, nüfus artış durumu göz önüne alınarak, merkezi köylerde de kreşler açacağız. Diğer köylerdeki çocukları ve tüm çocukları, sabah erkenden hostesli servis minibüsleriyle evlerinden aldıracağız” dedi.

Projesi hakkında Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve yardımcılarına bilgi veren Uzunırmak, “Çocuklarımızın tüm taşıma, eğitim ve bakımını ücretsiz yapacağız. Köylerde, tarlaya, bahçeye giden annelerin gözü arkada kalmayacak. Onlar tarlaya gitmeden önce, çocuğunu servisle aldıracağız. Akşam yine servisle evine, ailesine teslim edeceğiz. Selçuklu mimarisi tarzında yaptıracağımız kreşlerde oyun parkları, spor tesisleri, her türlü teknolojik aygıt, bilgisayar ve oyun aletleriyle donatacağız. 160 adet kreşte, çocuk gelişimi eğitimi görmüş, beden eğitimi spor eğitimi görmüş, çocuk bakımı eğitimi görmüş öğretmenler ile şoför, özel güvenlik, hostes, aşçı, bakıcı gibi dallarda en az 14 görevli istihdam edeceğiz. Böylelikle sadece 160 adet kreşte ilk etapta en az 2400 kişiyi işe alacağız. Her branşta işsizlere İstihdam yaratacağız” diye konuştu.

Aydın’da okul yaptıran hayırseverleri ve eserlerini anlatan Uzunırmak, Aydında okul yaptıran hayırseverler” adlı kitap bastırıp, bu kitapta Ali Uzunırmak’tan ve Atça’da babası Hadıloğlu İbrahim Uzunırmak adına yaptırdığı 4 katlı ilköğretim okulundan bahsedilmesi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti. Uzunırmak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bastırdığınız Hayırseverler kitabında, Atça’da, babam Hadıloğlu İbrahim Uzunırmak adına yaptırdığım okuldan bahsetmeniz nedeniyle teşekkür ederim. Bizim yaptırdığımız okuldan her yıl birincilikle mezun olan çocuklara, bir tam altın ve Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye ediyoruz. 2.likle mezun olanlara, her yıl yarım altın ile Türk-İslam Medeniyeti Tarih kitabı hediye ediyoruz. 3.lükle bitiren öğrencilere ise, Çeyrek altın ile Kutatgubilik kitabı hediye ediyoruz. Ayrıca, dereceyle mezun olan öğrencilerimiz üniversiteye gittiklerinde, aile bütçesinden karşılıksız burs veriyoruz”
Ali Uzunırmak, Kuşadası ve Söke’de de okullara her türlü yardımı yaptığını hatırlatarak, “Kuşadası Yörük Ali Efe İlköğretim okulunun bilgisayar sınıfını 1999 yılında, aile bütçemizden birikimlerimizle ben yaptırmıştım. Ayrıca, Söke Meslek Yüksek Okulu’nun pimapen doğramalarını da ben yaptırmıştım” diye konuştu.

Kaynak: İHA