Sultangazi'ye Yeni Park ve Temalar

Sultangazi Belediyesi, park ve çevre düzenleme çalışmalarıyla yeşil alanları artırmayı sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında İsmetpaşa ve 50. Yıl Mahallesi’ne farklı görsel temaların kullanıldığı parklar kazandırılıyor.
Sultangazi Belediyesi, ilçedeki yeşil alan ve park sayısını arttırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İsmetpaşa Mahallesi’nde 111. Sokak’ta, 6 bin metrekare alana sahip parkın yapımına başlandı. Yeşil alanın yanı sıra parkın içinde pergola ve banklardan oluşan dinlenme alanları yer alacak. Parkta spor yapmayı isteyenler için fitness aletleri de bulunacak. Otomatik sulama sistemiyle yeşilin korunacağı parkta, görselliği arttıran kuru havuz olacak. Bisikletleriyle dolaşmak isteyenler için parkurların bulunacağı parkta çocuklar için özel oyun alanlarıyla da hizmet verecek. Halatlı salıncak, tırmanma ağı ve kuluçka salıncakların bulunduğu park, çocuklar için macera platformuna dönüşecek.

50. Yıl Mahallesi 2094 Sokak’ta projelendirilen park ise 2 bin metrekare alana sahip. Yeşil alan ile birlikte süs havuzu ve akvaryum, Sultangazi Belediyesi logolu dekoratif aydınlatma direkleri ve giriş tagıyla süslenmiş kapısıyla da mahalleye estetik bir görünüm kazandıracak.

Cebeci Mahallesi U Caddesi’nde de 2 bin m2’lik alan üzerine yapılan proje ile eski İETT otobüs duraklarının oluşturduğu görüntü ve gürültü kirliliği ortadan kaldırıldı. Aile Çay Bahçesi’nin yer aldığı projede, sosyal tesis, oyun alanı, giriş tagı, havuzlar ve su duvarları bulunuyor. Parklar yakın zamanda hizmete açılacak.
Kaynak: İHA