Mhp Mevcut Belediye Başkanlarıyla Seçime Gidecek

Mevcut belediye başkanlarının yüzde 90'ını yeniden aday gösteren MHP, partili olan 8 il belediyesinden de sadece Kastamonu'da başka adayla yarışacak.

AA muhabirine açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, 8 il, 96 ilçe ve 267 belde belediyesinin MHP'li olduğunu belirterek, kamuoyunda "MHP'li belediye" denince akla "dürüst belediye"nin geldiğini söyledi.

Belediye başkanlarının kendilerine emanet edilen kamu kaynaklarını, "şehrin emini" sıfatıyla, bir kuruşuna helal getirmeden, yolsuzluğa uğratmadan tekrar şehrin imkan ve kabiliyetlerinin kapasitelerini artırması için kullanmasının çok önemli olduğunu belirten Durmaz, "O yüzden MHP'li belediyeler, bu yönüyle güvenilir, dürüst, şehrin kaynak ve imkanlarını yeni katma değer üretmek üzere kullanan belediyelerdir. MHP'li adaylar, bilgi, birikim ve tecrübeleriyle şehrin ve insanların hayat standardının seviyesini ve kalitesini yükseltebilecek adaylardır" dedi.

MHP'li Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun üç dönemdir belediye başkanlığını yaptığını ancak sağlık nedenlerinden dolayı 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde aday olmadığını anlatan Durmaz, Kastamonu'dan Hayati Hamzaoğlu'nun aday gösterildiğini ifade etti.

Durmaz, "Yerel seçim yarışına yeniden Karabük'ten Rafet Vergili, Bartın'dan Cemal Akın, Osmaniye'den Kadir Kara, Gümüşhane'den Mustafa Canlı, Manisa'dan Cengiz Ergün, Balıkesir'den İsmail Ok ve Isparta'dan Yusuf Ziya Günaydın ile katılacağız" dedi.

-Tarsus ve Ceyhan belediye başkanları Büyükşehir'den aday
İlçelerde yüzde 90 oranında mevcut belediye başkanları ile yola devam edeceklerini dile getiren Durmaz, şöyle devam etti:
"Tekrar belediye başkan adayı olduğunu açıklamadığımız belediye başkanlarımızın büyük bir kısmı, sağlık, yorgunluk gibi sebeplerle kendileri bu tercihi yaptı. Belediye başkanlarımız çok başarılı. Yola devam edemeyenler de başarısızlıkları sebebiyle değil, özel sebeplerle bu kararı aldı."
MHP'li Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün çok başarılı çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Durmaz, şunları kaydetti:
"Dünya şehri olmaya doğru giden Tarsus, bizim yönetimimizde 4 dönemde marka şehir oldu. Ceyhan Belediye Başkanı Sözlü de 3 dönem üst üste kazanan, kendisini ispatlamış ve belediyeciliği bilen bir arkadaşımız. İlçelerinde çok başarılı çalışmalar yürüten bu arkadaşlarımızı de illerden aday gösterdik. Kocamaz İçel'den, Sözlü de Adana'dan Büyükşehir Belediye Başkan adaylarımız. Öte yandan beldelerdeki başarılı çalışmalarından dolayı ilçelerde aday gösterdiğimiz arkadaşlarımız da var. Örneğin Hatay'ın Kuzuculu beldesinin Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, 30 Mart'ta Dörtyol'dan seçime girecek."
Kaynak: AA