Dsp Genel Başkanı Türker Üniversite Öğrencilerini Kabul Etti

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Bugünlerde Türkiye’de yaşadığı bu şey aslında son 10 yıldır, sanal siyaset yaparak algı yönetimini kullanarak insanlar, tamamen farklılaştırılmış yönlere adeta savruluyorlar” dedi.


DSP Genel Başkanı Türker, Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencilerini kabul etti. Yeditepe Üniversitesi’nin sık görüştükleri ve Türkiye’nin ihtiyacı olduğu düşüncede olan insanları barındırdığını ve Türkiye’nin Yeditepe’den yetişen insanlara ihtiyacı olduğunu belirten Türker, üniversitenin kurucusu Bedrettin Dalan’a da haksızlık yapıldığını kaydetti.

Ziyarette gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Türker, “Bugünlerde Türkiye’de yaşadığı bu şey aslında son 10 yıldır, sanal siyaset yaparak algı yönetimini kullanarak insanlar, tamamen farklılaştırılmış yönlere adeta savruluyorlar. Bunun temel nedenlerinden bir tanesi 2000’li yılların başlarında başlayan ve Türkiye’yi seçeneksiz bırakmayı amaçlayan iki partiye mahkum etmek isteyen gelişmelerin hızlandırılmış bir yerde kullanılmasıdır. Aslında her siyasi parti farklı düşüncede olan insanları asgari müşterekte bir araya getirir ama 2002 yılında iktidar olan parti bir sivil darbe sonrası iktidar olduğu için o sivil darbeyi karşılayan ve o sivil darbeyi kaybeden hem partinin mensubu ve o dönem hükümetinin bakanı olarak Türkiye’nin iyi bir yere sürüklenmediğini görüyordum. Bugün iktidarda olan parti aslında bir siyasi partinin ötesinde güç birliğini bir koalisyon olarak, çeşitli çıkar kesimlerinin koalisyonu şeklinde oluşturularak ama asıl partisel düşüncesini eğer yetiştirebilirlerse 2023 yılında Türkiye’nin vizyonu adı altında tamamen Batı dünyasından kopmuş, farklı bir çizgiye götürme amacı güdüyor. Bu yaklaşımı zaman zaman görüyoruz” dedi

6. Büyükelçiler Konferansı’na yönelik eleştirilerde bulunan Türker, dün İslam Birliği adı altında konuşan bir genel sekreterin Atatürk’e yönelik cümlelerinin dış politika ve Türkiye açısından büyük bir ayıp olduğunu ve orada kimsenin protesto etmediğini kaydetti.

Öğrencilere Türkiye’nin kendilerine ihtiyacı olduğunu söyleyen Türker, “Öğrenciyken iki konuda karar verin. Ya güce tapanlar sınıfında iyi düşünüp karar verin ya da ilkeye, inanca ve ideale karar verin. İdeal geleceği değiştirmek arzusudur. Eğer geleceği değiştirmek arzusundaysanız, inancınıza, ilkenize ve idealinize yönelin. Yok mevcut düzenin parçası olmak istiyorsanız o zaman güce yönelin. Güce yönelmek şuanda Türkiye’yi bu hale getiren parlamentodaki partilerin rotası demektir” ifadelerini kullandı.

Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Ufuk Öztürk ise, kendilerini her sene gerçekleştirilen protokol gezileri kapsamında ziyaret ettiklerini belirterek, Türker’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından öğrenciler Türker’e gündeme yönelik sorular sorarak sohbet ettiler. Öğrenciler, ziyaretin sonunda DSP Genel Başkanı Türker’e çiçek ve plaket takdim ettiler

Kaynak: İHA