Çorlu Bakkallar ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Gümüş

Çorlu Bakkallar ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Yusuf Gümüş, ''Esnafımızın en büyük sorunlarından biri de kaçak sigara'' dedi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde yeniden başkanlığa getirilen Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üyeler arasında kesintisiz bir iletişim kurulduğunu söyledi.

İletişim sonucuna esnafın mağduriyetini gidermeye çalıştıklarını belirten Gümüş, değişen yasa ve yönetmeliklerin zaten zor durumda olan esnafı nefes alamaz hale getirdiğini savundu.
Gümüş, son zamanlarda altyapısı oluşturulmadan çıkan kanunların esnafı sıkıntıya soktuğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:
"Sıralayacak olursak yeni çıkan alkol yasası, e-haciz uygulaması, işletme kayıt belgesi, hijyen eğitimi, iş güvenliği ve tekel ruhsatlarının ayrılması gibi yasalar ardı ardına çıkarken 10 yıldır bekleyen marketler yasası rafa kaldırılmıştır. Sokak köşelerinde ve semt pazarlarında açılan tezgahlarda çok ucuza kaçak sigara satılıyor. Yasa dışı satıcılarla rekabet edemeyen dürüst esnaf zor duruma düştü. Bu konudaki şikayetimizi yetkili kurumlara bildirdik."
Gümüş, gerek polis gerekse jandarma teşkilatının kaçak sigarayla yaptığı mücadelenin esnaf tarafından takdirle karşılandığı ifade etti.

Kaynak: AA