Erzurum'da Cenaze Yıkama Kursu

Palandöken Belediyesi tarafından hizmete sokulan Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'nde kadınlara yönelik "Cenaze Yıkama Kursu" açıldı.

Palandöken Halk Eğitim Müdürlüğü denetiminde açılan kursa, Aziziye, Yukutiye ve Palandöken ilçelerinden kadınlar yoğun ilgi gösterdi.
İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen Sayime Hatun Kız Kur-an Kursu görevlilerinden Nihal Amac, 46 kadına ders verdi.
Amac, ilk defa bu kadar yoğun ilgiyle karşılaştığını belirterek, "46 kayıtlı katılımcı var. Cumartesi günü 23, pazar günü 23 kursiyere eğitim veriyorum. Bu eğitim 7 hafta sürecek ve kurs sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sertifika verilecek" dedi.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar da Halk Eğitim Müdürlüğü ile görüşme yapılırken öncelikle ihtiyaç olan dallarda kurs açmayı planladıklarını belirterek, "Herkesin, özellikle bayanların yararlanabileceği kurslara öncelik veriyoruz. Aile ekonomisine katkı sağlayabilecek bir meslekte eğitmeye çalışıyoruz. 'Her kadına en az bir meslek sertifikası' sloganıyla bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'ndeki 12 dersliği boş bırakmıyoruz. Talep öyle fazla ki hiç kimseyi boş çevirmek istemediğimiz için tam gün hizmet veriyoruz. Saz, gitar, keman, fotoğraf, halk oyunları, dikiş-nakış, ebru, hat sanatı, resim, tezhip, okuma-yazma. Kur'an-ı Kerim, Arapça, okul öncesi eğitim, İngilizce, geleneksel el sanatları, bilgisayar ve cenaze yıkama olmak üzere 800 kişiye kurs veriyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA