Hintli Diplomatın Abd'de Gözaltına Alınması

Hintli hizmetçisine ABD'de çalışma vizesi alabilmek için sahte belge ibraz etmekle suçlanan ve ABD'ye geri dönmemek üzere ülkesine gelen Hintli diplomat Devyani Khobragade (39), ABD'de kalan ailesi için endişeli olduğunu belirtti.

Khobragade, The Sunday Express gazetesiyle yaptığı söyleşide, "endişe ve ızdırap" içinde olduğunu ifade ederek ABD'de kalan ailesiyle tekrar bir araya gelip gelmeyeceğini bilmediğini ifade etti.

Tanınmış bir Amerikalı akademisyenle evli olan ve 2 küçük kızı bulunan Hintli diplomat, "Ailem, kocam, küçük çocuklarımla tekrar bir araya gelip gelemeyeceğimi merak ediyorum. Onları özlüyorum" ifadesini kullandı.
Khobragade, çocuklarının ABD'de okumayı ve çalışmayı tercih etmesi durumunda bir daha asla bir aile gibi yaşamayacaklarından endişe duyduğunu dile getirerek biri 4 diğeri 7 yaşındaki kızları için, "Benim küçük çocuklarım, hiç benden ayrı kalmamışlardı, annelerinin bir daha hiçbir zaman eve dönemeyeceğinin farkında değiller" sözlerine yer verdi.
Kendisini destekleyen insanların arasında olmanın iyi hissettirdiğini, öte yandan ABD'deki hukuk savaşının sürdüğünü belirten Khobragade, ''dürüst olduğunu ve aklanacağınına inandığını'' ifade etti.

Hintli diplomatın Amerikalı avukatı Daniel Arshack, federal mahkemeye, Khobragade hakkında sahte belge ibraz etme suçlamasıyla açılan davanın düşürülmesi için başvuruda bulunduğu biliniyor.
Hintli hizmetçisine ABD'de çalışma vizesi alabilmek için sahte belge ibraz ettiği suçlamasıyla gözaltına alınan ve daha sonra kefaletle serbest bırakılan Hindistan'ın New York Başkonsolos Yardımcısı Devyani Khobragade, New York'ta perşembe günü görülen davada jüri tarafından suçlu bulunmuştu.
Aynı gün ABD'den ayrıldığı açıklanan Khobragade'nin ABD'yi terk etmesi istenmişti.
Kaynak: AA