Suni Karlama Üniteleri Sayesinde Kayak Pistleri Her Zaman Açık

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, Avrupa ve Türkiye'deki kayak merkezlerinde kar sıkıntısı yaşandığını ancak yapılan suni karlama sistemleri sayesinde Erciyes'te böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını bildirdi.

İkiler, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa ve Türkiye'deki pek çok kayak pistinde yetersiz kar nedeniyle kayak şampiyonaları yapılamazken, sahip olduğu teknik altyapı nedeniyle Erciyes'te hiçbir sıkıntının yaşanmadığını belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi projesi kapsamında hizmete sunulan suni karlama üniteleri sayesinde kayak pistlerinin hem kayak severlere hizmet verdiğini hem de çeşitli turnuvalara ev sahipliği yaptığını ifade eden İkiler, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Avrupa ve Türkiye'deki kayak merkezlerinde kar sıkıntısı yaşanıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yaptığı suni karlama sistemleri sayesinde Erciyes'te böyle bir sıkıntıyla karşılaşmıyoruz. Erciyes Kayak Merkezi'nde Hacılar, Hisarcık ve Tekir bölgelerindeki ana pistler suni karlama sistemleriyle karlanarak kayak severlerin hizmetine açıldı. Kar durumunun eksik olması nedeniyle başka illerdeki spor müdürlükleri ve kulüplerimiz, il birinciliklerini yapamadıklarını ve Erciyes'teki pistleri kullanmak istediklerini söyledi.

Bu illerden biri olan Ankara bölgesi kayak il birinciliği yarışmaları için Hisarcık ve Tekir kapıda bulunan kayak pistlerini tahsis ettik. Önümüzdeki hafta da Kayseri il birinciliği yapılacak. Diğer şehirlerden gelen talepler doğrultusunda il birinciliklerini organize edeceğiz."
İkiler, mart ayında Balkan Kayak Şampiyonası'nın Erciyes Dağı'nda yapılacağını kaydetti.


Kaynak: AA