Cuma ve Cumartesi Üniversiteliye Belediye Otobüsü Ücretsiz

Kütahya’nın Simav İlçe Belediyesi, üniversitede okuyan öğrencileri her hafta cuma ve cumartesi günleri belediye otobüslerinden ücretsiz yararlandırıyor.

Cuma ve Cumartesi Üniversiteliye Belediye Otobüsü Ücretsiz

İlçede 2 bin 500 dolayında öğrenci Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ)’ne bağlı Simav Teknoloji Fakültesiyle Simav Meslek Yüksek Okulunda öğrenim görüyor. Bu öğrencilerin büyük bölümü şehir dışında bulunan TOKİ konutlarıyla Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtta barınıyor. 25 bin nüfuslu ilçede yeterli sanayi tesisi bulunmadığı için ekonominin çarklarını kaplıca turizmi, jeotermal seracılık ve üniversitede okuyan öğrenciler döndürüyor. Üniversiteliler ilçeye gelmedikleri günler esnaf siftahsız günler geçiriyor.

Haftanın cuma ve cumartesi günleri öğrencilere belediye otobüslerini ücretsiz yapmalarının temelinde halkın ekonomik sıkıntısının yanında kendilerinin eğitime verdikleri sonsuz desteğin yattığını ifade eden Başkan Karahan, “Cuma gününü öğrenciler resmi işlemlerini görsünler diye seçtik. Cumartesi gününü de sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla şehre gelmeleri yönünde tercih ettik. Uygulamadan hem öğrenciler, hem de ilçe halkı ve esnafları son derece memnun. Amacımız toplumun her kesimine hizmet vermek” dedi.

Öğrenci Merve Sever, "Uygulamadan öğrenciler olarak çok memnunuz. Esnaflarında memnun oldukları gözlerinden okunuyor" dedi.

Halime Sofuoğlu isimli öğrenci ise, "Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çok yerinde ve güzel bir uygulama. Cuma günleri resmi işlemlerimiz için, cumartesi günleri de kafamızı dinlemek için şehre gidip geliyoruz. Tabii bunları belediyenin ücretsiz otobüs seferleriyle yapmak daha da güzel. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ancak bu uygulamanın hafta içinde de yapılmasını istiyoruz" dedi.

Simav'da restorant işletmecisi Faruk İntepe de, "Uygulama sayesinde öğrenciler hafta sonları şehre gelince işlerimiz açılıyor. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Uygulamanın devam etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA