Engelli Eğitim Merkezi Açılışa Hazırlanıyor

Çorum'da, engellilerin kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve engelli iş gücünün ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla inşa edilen Engelli Eğitim Merkezi'nin yapımının tamamlandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, beraberinde başkan yardımcıları Turhan Candan ve Alper Zehir'le, Çöplü Mahallesinde yapımı tamamlanan Engelli Eğitim Merkezi'nde incelemede bulundu.
Engelli Eğitim Merkezi projesinin Çorum Belediyesince hazırlandığını ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından finanse edildiğini belirten Külcü, merkezin kısa süre sonra açılışının yapılacağını söyledi.

Engelli vatandaşların hizmetine sunulacak merkezde, engelli bireylere çeşitli alanlarda eğitimler verileceğini ifade eden Külcü, şunları kaydetti:
"Engelli kardeşlerimizi, kendilerine yeten, sağlıklı iletişim kurabilen, ülke ekonomisinde yerini almış ve topluma bütünleşmiş bireyler haline getirmek için çalışmalar yürütülecek. Bu merkezimiz, atıl durumda bulunan engelli işgücünü ülke ekonomisine kazandırmak, engellilerin istihdam özgüvenini öngören yasaya da işlerlik kazandırmak açısından son derece önemlidir."
Belediye olarak son 5 yıl içinde yeni bir Çorum inşa ettiklerini anlatan Külcü, "Parklar, bulvarlar, caddeler, altyapı hizmetleri, temizlik çalışmaları ve diğer tüm belediyecilik hizmetleri bizimle birlikte zirveye ulaştı. Şehrimizin tüm kesimini ilgilendiren konularda hizmetler ürettik. Bugün gelinen noktada Allah'a hamdolsun çok güzel işler başardık. Yeni dönemde de Çorum için çok önemli projelerimiz olacak" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA