Bursa'daki Kuyumcu Soygunu Girişimi

Bursa'da dün bir kuyumcu dükkanından soygun girişiminde bulunduktan sonra otomobille kaçtığı öne sürülen 2 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Ortabağlar Mahallesi Prof. Tezok Caddesi'nde yaşanan olayın ardından kuyumcu ve çevresindeki dükkanların güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüphelilerin kaçtığı otomobilin plakasını belirledi.
Bursa-Gemlik karayolunda seyir halinde olduğu belirlenen otomobilin sürücüsü Can Ç, ekiplerce durduruldu. Olayın faili olduğu tespit edilen Can Ç. ile yanındaki S.T. adlı kız gözaltına alındı.

Yaralama ve hırsızlık suçlarından emniyette kayıtları bulunduğu belirlenen Can Ç'nin, kiralık araçla gittiği Sinop'ta üniversite öğrencisi S.T. ile tanıştığı ve onunla Bursa'ya gelerek Ortabağlar Mahallesi'nde bir marketten pompalı tüfek teşhiriyle 100 lira gasbettikleri, bunun ardından kuyumcu dükkanından soygun girişiminde bulundukları iddia edildi.
Prof. Dr. Tezok Caddesi'nde dün Mustafa K'ye ait kuyumcu dükkanının önüne gelen 2 zanlı, yüzlerine maske taktıktan sonra içeri girmek istemişti. Mustafa K. ve eşinin, kapı otomatiğini açmaması nedeniyle dükkana giremeyen ve onlara pompalı tüfek teşhirinde bulunan şüpheliler, caddedeki bazı vatandaşlar tarafından fark edildikten sonra olay yerinden hızla uzaklaşmış ve otomobile binerek kaçmıştı.
Kaynak: AA