Polis Adaylarına "Beslenme ve Hareketli Yaşam" Eğitimi

ELAZIĞ - Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine "Beslenme ve Hareketli Yaşam" eğitimi verildi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Veysel Doğanay, yaptığı yazılı açıklamada, okul döneminde öğrencilerin bedensel ve zihinsel aktivitelerini en iyi şekilde yerine getirmelerine, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlıkları kazanmalarına destek olmak amacıyla 193 polis adayına eğitim verildiğini belirtti.

Eğitimlerde, öğrencilere temel beslenme bilgilerinin verilmesi, öğrenilen bilgilerin davranışa dönüştürülmesi, yanlış beslenme alışkanlıklarına zamanında müdahale edilmesi ve düzenli fiziksel aktivite yapılması konularında farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını vurgulayan Doğanay, şunları kaydetti:

"Sağlığın belirleyicileri arasında yer alan yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için gereklidir. İnsanların hedeflerinin minimum hastalık riski, maksimum sağlık olması gerekmektedir. Bunun için birinci ve altın kural yeterli ve dengeli beslenme, ikinci kural ise düzenli fiziksel aktivitelerdir."

Kaynak: AA