Kuşadası'nda Chp'nin Kuruluş Günü Etkinliği

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 90. kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kuşadası’nda da törenlerle kutlandı.

Kuşadası'nda Chp'nin Kuruluş Günü Etkinliği
CHP Kuşadası ilçe örgütü tarafından hazırlanan program doğrultusunda parti lokalinde buluşan CHP’liler, ilk olarak kortej oluşturup Atatürk anıtına yürüdü. Ardından ise anıta çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Soner Kaplan, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel ile çok sayıda partili tarafından oluşturulan kortej, saat 12.30’da parti lokali önünden hareket etti. Belediye bandosu eşliğinde Atatürk Anıtına yürüyen CHP’liler, daha sonra saygı duruşu bulundu ve hep birlikte İstiklal Marşını okudu. Daha sonra CHP Kuşadası İlçe Başkanı Soner Kaplan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün birlikte Atatürk anıtına çelenk koydu.

Çelenk sunma töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, CHP’nin Türkiye’nin garantisi olduğunu belirterek, 9 Eylül tarihinin bir tesadüf olmadığını söyledi.

Atatürk ilkeleri doğrultusunda çalışmaya ve ülkeye hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Esat Altungün, “Önümüzdeki süreçte gerçekleşecek yerel ve genel seçimlerde tüm CHP’lilerin bakış açısı bu olmalıdır. Ölçümüz Cumhuriyettir, Atatürk ilkeleridir, CHP’nin kuruluş felsefesidir. CHP’liler buna uygun hareket etmelidir” dedi.

Daha sonra uzun bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da İzmir’in kurtuluşu ile CHP’nin kuruluşunun aynı güne denk gelmesinin rastlantı olmadığını vurguladı. CHP’nin savaş meydanlarında kurulmuş bir parti olduğunun altını çizen Bülent Tezcan, “Savaşı biz çok iyi biliriz. Ama Atatürk’ün dediği gibi ‘gerekmiyorsa, savaş cinayettir’. Savaş çığırtkanlığı yapanlara bir kez daha Atatürk’ümüzün barış ilkesini hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

CHP’nin 90. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen Emre Kongar söyleşisi ve imza günü ile devam etti. Etkinlikte Emre Kongar, son kitabı ‘Gezi Direnişi’ni imzaladı katılımcılarla sohbet etti. Gün boyu süren etkinlikler saat 16.00’da çocuklar için sahilde açılan ücretsiz oyun parkı ile devam etti. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri saat 20.00’de İbramaki Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilecek Tayfun Talipoğlu şiir dinletisi ve saat 21.30’daki ‘Çanakkale-Yolun Sonu’ film gösterimi ile sona erecek.
Kaynak: İHA