Çanakkale Ticaret Borsası Üyeleri Gıda Fuarını Ziyaret Etti

ÇANAKKALE - Çanakkale Ticaret Borsası üyeleri, Worldfood İstanbul 21. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'nı ziyaret etti.

Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, yaptığı açıklamada, 50 üyenin katıldığı fuarda, süt ve ürünleri, et, şekerleme ürünleri ve çikolata, dondurulmuş hazır gıda, konsetve, katkı ve yardımcı maddeleri, bitkisel yağlar ve unlu gıdalar başta olmak üzere pek çok ürünün yer aldığını söyledi.

Deniz, fuarın gıda sektörünün yerli ve yabancı firmalarını bir araya getirdiğini belirterek, "Fuarda üyelerimiz sektördeki son gelişmeleri gördü, ikili görüşme yapma imkanı buldu" dedi.

Çanakkaleli gıda ve tarım ürünü üretecilerinin bu tür fuarlara daha çok katılım göstermesi gerektiğini dile getiren Deniz, "İlimizin tanıtımını daha geniş alanlarda yapmalıyız. Çanakkale'de üretilen, Çanakkale'nin el emeğiyle yetiştirilen ürünlerin katma değeri, geliri yine kentte kalmalı ve paylaşılmalıdır. Çanakkale Ticaret Borsası olarak bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA