5. Geleneksel Yaz Şenliği ve Yaşar Doğu Karakucak Güreşleri

SAMSUN - Kavak'ta bu yıl 5'incisi düzenlenen Geleneksel Yaz Şenliği ve Yaşar Doğu Karakucak Güreşleri, törenle başladı.

Güven Göleti piknik sahasında Kavak Dernekler Fedrasyonu tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Yaz Şenliği ve Yaşar Doğu Karakucak Güreşleri'nin açılışında konuşan KADEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Yılmaz Karagöz, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Yaşar Doğu'nun ata sporu Türk güreşine verdiği öneme değindi.

Yaşar Doğu'nun ata sporu olan güreşe önemli katkılar sağladığını belirten Karagöz, "Kendisini unutmamız mümkün değildir. Merhum efsane güreşçi Yaşar Doğu, her yönüyle örnek alınacak bir güreşçidir. Genç sporcularımızın merhum Yaşar Doğu'yu örnek alması gerekir" dedi.

Yaşar Doğu'nun güreşteki başarılarını anlatan Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün ise Doğu'nun yapılan bu etkinlikler ile gelecek nesile tanıtıldığını söyledi.

Er meydanı Güven Piknik alanında yapılan güreş, seyirciler tarafından ilgiyle izlendi. Güreş aralarında halk oyunu gösterileri yapıldı. Katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Törene, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanı Sultan Seyhan, milli güreşçiler, güreşciler çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA