Tiyatrocu Gülşen, 10 Yıldır Atatürk'ü Canlandırıyor

SİVAS - SERHAT ZAFER - ÖNDER FELEK - İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusu Orkun Gülşen, Sivas Kongresi'nin yıl dönümü etkinliklerindeki temsillerde 10 yıldır Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırıyor.

Annesi Selanikli olan Gülşen, Sivas Kongresi'nin yıl dönümü etkinliklerinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişi ve ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutacak kararların alındığı tarihi kongrenin temsili olarak canlandırılmasında Sivas Devlet Tiyatrosu'ndan 15 kişilik ekiple rol alıyor.

Atatürk rolünü üstlenen Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, profesyonel olarak tiyatroculuğa ilk adımını attığı Sivas'ın kendisi için özel bir şehir olduğunu söyledi.

Mesleğe başladığı ilk yıllarda Sivas'ta 4 yıl görev yaptığını belirten Gülşen, 11 senedir Devlet Tiyatrosu oyuncusu olduğunu kaydetti.

Sivas'ta stajyer olarak göreve başladığı seneden itibaren 10 yıldır her 4 Eylül'de Sivas Devlet Tiyatrosu, valilik ve belediyenin iş birliğinde düzenlenen 4 Eylül Sivas Kongresi kutlamalarında, kongrenin canlandırılmasında yönetmen, oyuncu ve metin derleme konusunda görev aldığını ifade eden Gülşen, etkinlikler kapsamındaki temsillerde Atatürk rolünü üstlendiğini dile getirdi.

Annesinin Selanikli bir Balkan göçmeni olduğunu belirten Gülşen, 10 yıldır aynı heyecan ve gururla bu görevi yerine getirmeye çalıştığını, role hazırlanırken çeşitli teknikler kullandığını ifade ederek, "Bunlardan birisi de makyaj. Bıyık, saç ve gözlerdeki renk farklılığını gidermek için tiyatronun oyunculara sunmuş olduğu teknik donanımdan faydalanıyoruz. Ulu Önder'i ve Cumhuriyet'in temellerini attığı kongreyi bütün ekip arkadaşlarımla iyi şekilde oynamaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

-"Gurur veren bir rol"

Sivas Kongresi'ni gerçeğine en uygun şekilde sahnelemeye çalıştıklarını dile getiren Gülşen, şunları söyledi:

"Atatürk zor bir rol, hala kafamda birçok soru işaretinin bulunduğu bir rol. Her gün Atatürk'ün yeni bir özelliğiyle tanışıyorum. Öyle büyük bir deniz ki oyuncu olarak bu karaktere hakim olmak çok zor. Kullandığımız yöntemlerle, rol çözümleme formülleriyle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Kişisel hayranlığım da işin içine girdiği zaman heyecanım daha çok artıyor. Gurur veren bir rol. Atatürk'ü canlandırmak yürekle alakalı bir durum, yıllardır içtenlikle yapıyorum."

Gülşen, Sivas Kongresi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığına işaret ederek, "Alınan ilk ve en önemli kararlardan biri, milli meclisin toplanması ve millet iradesinin meclis yoluyla bütün yurda yayılmasıydı. Bu da demokrasi yolunda atılan önemli bir adımdır" dedi.

Daha önce, TBMM Başkanlığının desteğiyle organize edilen Havza Mitingi'nde de oyuncu olarak görev aldığını aktaran Gülşen, "Dönemin Meclis Başkanı Köksal Toptan'dı, çok büyük destekleri olmuştu. 2005 yılında Ankara'da gerçekleşen 19 Mayıs töreninde de Atatürk'ü canlandırmıştım" diye konuştu.

Kaynak: AA