TBB Başkanı Feyzioğlu’ndan Amasya’da Açıklama

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Amasya Barosu’nun düzenlediği adli yıl programında yaptığı konuşmada, “Biz, bağcıyı dövmek istemiyoruz.

TBB Başkanı Feyzioğlu’ndan Amasya’da Açıklama
Elbette üzüm yemek istiyoruz. Sorunlarımızın diyalogla, hoşgörüyle çözülebileceğine inanıyoruz” dedi.

Danıştay’ın avukatlık meslek kurallarına ilişkin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararının gerekçe kısmına itirazları olduğunu anlatan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, “Bu gerekçe bizi hakim ve savcılara kıyasla eşit statüde bulunmaktan alıkoyuyor. Sorunumuz kurucu unsur olarak eşit statüye sahip olmak. Hüküm fıkrasına ilişkin bir itirazımız dile getirilmemiştir. Gerekçeye ilişkin dile getirilmiştir. Bu gerekçeye bakıldığında bir avukat yargılama sırasında bir makine mühendisiyle, bir eczacıyla, bir tornacıyla, pazarcıyla aynı pozisyona indirgenmiştir. Biz elbette halkın içindeniz. Zaten itirazımız da haklarını savunduğumuz yurttaşların bu haklarını ancak savcıyla ve hakimle eşit statüde olursak savunabileceğimizdir. Dolayısıyla itirazımız kendi adımıza değil, 76 milyon yurttaşımız adınadır. Bunu ben milletimin anladığına eminim” diye konuştu.

Sorunlarının avukatın kurucu unsur olarak hakim, savcı ve idare nezdinde bir türlü içselleştirilmemiş olması olduğunu ve bu içselleştirmeyi yapabilmek adına HSYK ve Adalet Bakanlığı ile yakın işbirliğine hazır olduklarını belirten Feyzioğlu, yeni adli yıla ilişkin, “Önümüzdeki adli yılın daha hoşgörülü, eleştirilerek çok daha tahammüllü, en haklı basit eleştirilerin dahi hakaret kabul edilmediği, birbirimizi kucakladığımız, sorunlarını kavga ederek, tehdit ederek değil diyalogla çözdüğümüz, birbirimizi anlayama çalıştığımız, birbirimize birbirimizin penceresinden bakmaya gayret ettiğimiz, adliyeye sabah girerken birbirimize günaydın dediğimiz ve günaydınımıza günaydınla cevap aldığımız, güzel, mutlu, huzurlu, adil bir adli yıl diliyorum” şeklinde konuştu.

Amasya Apple Otel’deki programa Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, bazı HSYK üyeleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral M. Haluk Yıldızdan, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, Amasya Barosu Başkanı Melik Derindere ile diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: İHA