Melikgazi Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği Toplantısına Katılacak

KAYSERİ - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tarihi Kentler Birliği Toplantısı'nda projelerini anlatacak.

Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, Kiçikapı'daki tarihi Çağırağası Konağı ile Gesi Bağpınar'daki tarihi köprü ve çeşmenin koruma altına aldıklarını anımsatarak, tarihi yapılar ile doğal alanlara sahip çıkıldığını, eserlerin koruma altına alınarak gelecek nesillere devredildiğini ifade etti.

Büyükkılıç, tarihi yapılarla ilgili yapılan projelerin Samsun'da gerçekleştirilecek Tarihi Kentler Birliği Toplantısı'nda katılımcılarla paylaşılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapılara önem veriyoruz. Bu yapılar Kayseri'nin olduğu kadar Anadolu'nun bir kültür mirası ve tapusudur. Bu nedenle koruma planları oluşturuyor, aslına uygun olarak onarıyor ve günümüze kazandırarak hizmete sunuyoruz. Örneğin Çağırağası Konağını restore ettik ve Erciyes Üniversitesi bilim araştırmalarına sunduk. Şu anda Anadolu bilimine hizmet eden bir tarihi yapı olarak gezilebilen mekan haline geldi. Gelecek kuşaklara örnek gösterilecek miras bırakıyoruz. Çağırağası Konağı, Bağpınar Köprüsü, Gesi Evleri, Gesi Kuşevleri, Hisarcık Eski Bağ Evleri, Germir ve Tavlusun Sit Alanları projelerimiz Tarihi Kentler Birliği Toplantısında slaytlarla anlatılacak."

Kaynak: AA