Anadolu Gençlikten Muhteşem Kur’an Ziyafeti

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Aydın ve Kuşadası Şubelerinin işbirliğinde düzenlenen programda dünya birincisi hafızlar, Kuşadalılara Kur’an ziyafeti çekti.

Anadolu Gençlikten Muhteşem Kur’an Ziyafeti
AGD Aydın ve Kuşadası Şubeleri, Kuşadası’nda ilk kez stadyumda yapılan Kuran ziyafeti programa ev sahipliği yaptı. Yoğun bir tanıtım çalışmasıyla programa hazırlanan programda, binlerce Kuşadalı unutulmaz bir gece yaşadı.

Kuşadası’nda yapılan Kuran ziyafetine 2000 yılı Dünya Birincisi Ahmet Karali, 2009 yılı Dünya Birincisi Bünyamin Topçuoğlu, 2010 yılı Dünya Birincisi Ali Tel, Türkiye Birincisi Sefa Taşkesenilioğlu ve Türkiye Birincisi Erhan Mete isimli hafızlar katıldı.

Ezgileriyle beğeni toplayan Ömer Karaoğlu ve Aydın’ın grubu “Grup Toprak” ile Araştırmacı-Yazar Şakir Tarım geceye renk kattı.

Programın açılışında konuşan AGD Aydın Şubesi Başkanı Şerafettin Akyüz, katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederek, “Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak Efendimizin gençlerini yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. O’nun Enes’lerini, Musab’larını yetiştirmek bizlerin en önemli vazifesidir. Allah’ımız güç kuvvet verdiği sürece de bu vazifeden biran olsun vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Araştırmacı-Yazar Şakir Tarım, amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan koruyarak topluma yararlı birer olarak yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, “İnsanların en faydalısı insanlığa faydası dokunandır düsturuyla hareket etmekteyiz. Dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği olarak gayemiz insanlığa en faydası dokunan insanları yetiştirmektir. Gayemiz insanlığın kurtuluşu ise bugün yeryüzünde yapılan zulümleri hepimiz görmekteyiz. Yeryüzünde zulüm had safhadadır. Ne kadar güzel şeyler yapıldığı görülse de İslam’ın ilk kıblesi Mescid’i Aksa hala mahkumdur, hala İslam’a ve Müslümanlara kapalıdır. Bu nedenle bizim rahatlığımız söz konusu olamaz. Afganistan’da, Lübnan’da, Filistin’de, Irak’ta, Çeçenistan’da Müslümanlar işgal altındayken ve İslam’ın ilk kıblesi Mescid’i Aksa işgal altındayken ve İslam’a kapalıyken bizim rahat olmamız mümkün değildir. Her tarafta Kur’an’la beraber diriliş için çalışmamızın gayesi budur. İnşallah yapacağımız bu çalışmalarla her tarafta başlayan dirilişle Muslumanların ve Mescid’i Aksa’nın kurtuluşuna vesile oluruz” diye konuştu.

Konferansın ardından sahneye çıkan Kuran-ı Kerim hafızları Ahmet Karali, Bünyamin Topçuoğlu, Ali Tel, Sefa Taşkesenilioğlu, Erhan Mete ayrı ayrı okudukları ayet ve sürelerle katılımcılara manevi ziyafet yaşattı.
Kaynak: İHA