19 Mayıs Konaklama Tesisleriyle Turist Çeker

Canik Belediye Başkanı Osman Genç,"19 Mayıs sahip olduğu 22 kilometrelik sahil şeridi, temiz kumsalı, denizi, güneşi, deltası ve su basar ormanları ile turizmden hak ettiği payı almalıdır.

19 Mayıs Konaklama Tesisleriyle Turist Çeker
Bunun için bu güzel ilçemize eksikliği hissedilen turistik konaklama tesislerini mutlaka kurmalıyız" dedi.

Canik Belediyesi tarafından kültür hizmeti olarak bastırılan ve Samsun ile Karadeniz illerinin ticari tarihini anlatan 'Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik (Samsun)' kitabının tanıtımı amacıyla düzenlenen 'Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları' 19 Mayıs ilçesinde gerçekleşti. 19 Mayıs halkının ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, kurtuluş mücadelesinin başladığı tarih olan 19 Mayıs'tan alan ilçenin yönünü turizm, hayvancılık, balıkçılık gibi alanlarda çizmesi gerektiğini belirterek, "19 Mayıs turizmden hakkettiği payı almalıdır" dedi.

İlçede ilk ziyaretini AK Parti İlçe Başkanı Başkanı İbrahim Eren'e gerçekleştiren Başkan Genç, burada Eren ve partililerle sohbet etti. Başkan Genç daha sonra 19 Mayıs Kaymakamı Kadir Ekinci'yi makamında ziyaret etti. Ziyaretinden dolayı Başkan Genç'e teşekkür eden Ekinci, Samsun'un tarihini ortaya çıkaran İlk çağdan Cumhuriyete Canik ile Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik (Samsun) kitaplarının çok önemli birer kültür eseri olduğuna dikkat çekerek, Başkan Genç'i tarihe verdiği önem nedeniyle kutladı.

Ziyaretlerine devam eden Başkan Genç, 19 Mayıs İlçe Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'na da misafir oldu. 19 Mayısın potansiyeli olan bir ilçe olduğunu vurgulayan Topaloğlu, belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. 19 Mayıs Ziraat Odasını ziyaret eden ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Başkan Genç, 19 Mayıs Şoförler Odası Başkanı İffet Gören ve 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Usta'yı da ziyaret etti. Başkan Genç, ziyaretlerin ardından ilçede bulunan esnafları gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Genç, Yörükler Belde Belediye Başkanı Süleyman Eroğlu ile AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Eren'in de katıldığı gezilerde esnafları dinledi. İlçe halkı, dolmuşların şehir içerisine girememesinin kendilerini sıkıntıya soktuğunu belirtti.

Başkan Osman Genç, 19 Mayıs Belediyesi Safiye Ölmez Kadın Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Samsun Kültür ve Tarih Buluşmalarında ise 19 Mayıs ve Samsun'un tarihi önemine dikkat çekerek, şehrin yeniden uluslararası bir ilçe olabilmesi için ilçeleriyle birlikte gelişmesi gerektiğini vurguladı. 19 Mayıs'ın çok önemli bir ilçe olduğunu ifade eden Osman Genç, "Kurtuluş mücadelesinin kadın kahramanlarından Fatma Çavuş bizim için çok önemlidir. Fatma Çavuş, bağımsızlık mücadelesinin sembollerindendir" diye konuştu.

19 Mayıs ilçesinin önemli bir turistik potansiyele sahip olduğunu dile getiren Başkan Genç, "İlçe sınırları içinde bulunan Balıklı Göller ve Kızılırmak Deltası'nın bir bölümü turizm açısından önemli yer tutmaktadır. Burada 305 adet kuş türü yaşamını sürdürmektedir. 19 Mayıs sahip olduğu 22 kilometrelik sahil şeridi, temiz kumsalı, denizi ve güneşi ile yaz turizmine önemli ölçüde cevap verebilecek nitelik taşımaktadır. İlçede yaz aylarında nüfus normal nüfusun 3-4 katına çıkmaktadır. Bu ilçemize mutlaka turistik konaklama tesisleri kazandırmalıyız. Gerekli tesisler yapıldığında 19 Mayıs turizmden hakkettiği payı alacaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en büyük ve teknik donanımlı sigara fabrikasına sahip olan ilçenin mutlaka liman ve hava alanı ile bağlantılı olması gerektiğine de işaret eden Başkan Genç, "İlçede tütün, buğday, fındık, mısır, pirinç önemli tarım ürünleri arasındadır. Ancak tarım ürünlerinin yurt dışına satılabilmesi için 19 Mayıs'ta paketleme ve depolama tesisleri olmalıdır. Bunların yanında 19 Mayıs'ta üretilen ürünlerin ihraç edilebilmesi için liman ve hava alanına hızlı ve ucuz ulaşım imkanları sağlanmalıdır" dedi.

İlçelerin arka plana atılamayacağını belirten Başkan Osman Genç, şunları söyledi: "Samsun ilçeleriyle birlikte bir elin parmakları gibidir. 19 Mayıs'tan, Vezirköprü'den, Havza'dan, Terme'den ayrı bir Samsun düşünülemez. İlçelerimizin potansiyelleri Samsun'u daha önemli kılmaktadır. Şehrimizi, ilçelerimizle birlikte, toplumun bütün kesimleriyle beraber ileriye taşırız. İlçelerimiz Samsun'a her anlamda yakın olmalıdır" açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA