"Rize Genel Cerrahi Günleri" Konulu Sempozyum Düzenlenecek

RİZE - Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda 6-8 Eylül'de "Rize Genel Cerrahi Günleri" konulu sempozyum düzenlenecek.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dursun Ali Şahin, yaptığı açıklamada, Ayder Yaylası'nda 6-8 Eylül tarihlerinde "Rize Genel Cerrahi Günleri" konulu sempozyum düzenleyeceklerini belirtti.

Anabilim dalı olarak geçen yıl bir gün düzenledikleri bilimsel aktivitenin bu yıl iki gün süreceğini ifade eden Şahin, "Geçen yıl sadece tiroit hastalıklarını ele aldık. Bu yıl panel sayısını ve konu çeşitliliğini arttırdık" dedi.

Şahin, Karadeniz bölgesinde ve özellikle Rize'de yaygın olarak görülen tiroit bezi hastalıkları, endokrinolojik, patolojik, radyolojik ve cerrahi olarak il gün interaktif katılımlı olarak enine ve boyuna tartışma imkanı bulacaklarını kaydederek, şunları söyledi:

"İkinci gün ise kasık fıtıkları, ano-rektal bölgenin en sık görülen selim hastalıkları, safra kesesi hastalıkları, gastro-özofajiyal reflü hastalıkları ve laparoskopik yöntemle yapılan diğer bazı ameliyatları ele alıp interaktif bir şekilde irdeleyeceğiz. Ayrıca bilimsel toplantımızın konularını bölge cerrahları ile bire bir yaptığımız görüşmeler sonucunda belirledik. Konuların birebir meslek hayatımızda en sık rastladığımız hastalıkları içermesine özen gösterdik. Bu toplantının bölgemiz cerrahlarının güncel konuları birebir tartışmalarına ve birbirleri ile tanışmalarına vesile olacağına inanmaktayız. Organizasyon komitesi olarak bu sempozyumun bölge sağlık sorunlarını çözümlemede itici bir güç olacağını düşünmekteyiz."

Kaynak: AA