Burç Okulları Tübitak Bilim Olimpiyatlarında

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Türkiye genelinde Afyon’da düzenlediği Bilim Olimpiyatları yaz kampına Burç Okullarından Melih Ünsal, Mahmut Ayan, Vedat Göçmen, Yusuf Elbasan ve Muhammed Enes Kangöz katıldı.

Burç Okulları Tübitak Bilim Olimpiyatlarında
TÜBİTAK düzenlediği yaz kampında, Türkiye genelinde bilim adına başarı gösteren öğrencilerin birbirleri ile kaynaşması amaçlanırken, uluslararası bilim alanında Türkiye’nin yeri, yeni buluş ve icatlar, geleceğe dönük bilim alanındaki çalışmalar ve bilim adına öğrencilere düşen görevler hakkında bilgilendirme de yapıldı.

Kampa katılan Burç Okulları öğrencileri, burada TÜBİTAK görevlileri tarafından verilen eğitimlere katılarak büyük başarı gösterirken, eğitimlerden kalan vakitlerini ise sosyal ve kültürel faaliyetlerle değerlendirdiği dikkati çekti.

Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, kampa katılan beş öğrencinin, Türkiye genelinde Adana ilini bilim alanında en iyi şekilde temsil ettiklerini vurgulayarak, kampa katılan öğrencileri kutladı. Sözeri, Burç Okulları’nın bilime ve bilim insanına sahip çıktığını vurgulayarak, “Ülkemize yön verecek bilim adamlarını yetiştirmeye ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Burç Okulları Olimpiyat Genel Koordinatörü Emrah Türkmen ise, ülke bayraklarının bilime ve bilim insanına değer verdiği sürece dalgalandıracaklarını işaret ederek, “Bayrağımızı dünya platformunda dalgalandırmaya devam edeceğiz. İstikrarlı ve disiplinli bir şekilde çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA