Kaynaklar Davası Bilirkişiye Gönderildi

İzmir'in Buca ilçesi Kaynaklar beldesinde 2009 yılının Temmuz ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve suç örgütü kurma iddiasıyla yargılanan aralarında Kaynaklar eski Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez, eski vali yardımcısı Halis Peker ile Buca eski Kaymakamı Mehmet Taşdöğen'in de bulunduğu 55 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Mahkeme heyeti, bir yıl önce çete suçundan beraat kararı verdiği sanıkların, zimmet, ihayele fesat karıştırma ve belediyeyi zarara uğratıp uğratmadığının anlaşılması için dosyayı Ankara'ya gönderdi. Ankara'da 5 kişiden oluşturulacak uzman bilirkişi heyeti, 3 ay içinde rapor hazırlayıp mahkemeye gönderecek. Mahkeme heyeti, bu raporu dikkate alarak sanıklar hakkında karar verecek.
İzmir 10| Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya eski Kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez'in de aralarında yer aldığı 6 sanık ile avukatları katıldı.

Bir yıl önce sanıkların ayrı ayrı beraatleri yönünde karar verilmişti. Mahkeme heyeti, dün yapılan duruşmada sanıkların "ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, zimmet, resmi evrakta sahtecilik, senet yağması, silah kaçakçılığı, tehdit, kamu görevini kötüye kullanma" gibi suçların oluşup oluşmadığının anlaşılması için dosyayı bilirkişiye gönderdi. Ankara'da bulunan 5 kişilik uzman bilirkişi heyeti, dosyayı inceledikten sonra 3 ay içinde rapor hazırlayacak. Mahkeme heyeti, bilirkişinin raporunu dikkate aldıktan sonra sanıklar hakkında karar verecek.

OLAYIN ÖNCESİ
Kaynaklar Belediyesi'ndeki kimi ihaleler ve işlemlerde yolsuzluk yapıldığı yönündeki ihbar üzerine İzmir Jandarma Komutanlığı ekiplerince 6 aylık teknik izleme ve delillendirmenin ardından geçen yılın Temmuz ayında operasyon düzenlendi.

Ölen Savcı Murat Gök'ün yürüttüğü operasyonda eski Kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez, eski vali yardımcısı Halis Peker ile eski Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen'in de bulunduğu 55 kişi gözaltına alındı. Sanıklardan 22'si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Kaynak: İHA