Kaymakam Türköz, Yenidoğan Köyü'nde İncelemelerde Bulundu

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Yenidoğan Köyü'nde incelemelerde bulundu.

Kaymakam Türköz, Tosya Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledikten sonra, vatandaşların istek ve sorunlarını dinledi.

Türköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi projesi kapsamında Yenidoğan Köyü'ne 5 kilometrelik içme suyu hattı döşeyeceklerini ifade etti.

İlçeye bağlı köylerde yapılan çalışmaların amacının vatandaşlara daha kaliteli yaşam şartları sunmak olduğunu belirten Türköz, şöyle konuştu:

"Kentlerde yaşayan nüfusun, özellikle kırsal alanlardan kente göç sebebiyle hızla arttığı ülkemizde, hem kırsal alanlardaki kalkınma ve gelişmişlik sorununun aşılabilmesi, hem de kentlerdeki aşırı nüfus artışının dengelenebilmesi için kırsal kalkınma çok büyük önem taşımaktadır. Kırsal kalkınmanın da en önemli gerekliliği, kırsal alanlarda yaşam kalitesinin yükselmesini sağlayacak temel fiziki altyapı hizmetlerinin sağlanmasıdır. Bu kapsamda, KÖYDES kapsamında köylerimizde yaptığımız altyapı çalışmaları sayesinde, vatandaşlarımızın yaşam şartlarını belirli bir seviyeye getirdik. İnşallah, bundan sonra yapacağımız çalışmalarla köylerimizin tüm alt yapı sorunlarını çözerek, köylerimizi modern yaşam alanları haline getiririz."

İncelemelere, Tosya Kaymakamlığı KHGB Müdürü Recep Keçeci, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Gümüş ve Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken de katıldı.

Kaynak: AA