Kadirli'de Zeytin Paneli Hazırlığı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Meslek Yüksek Okulu ve Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenleyeceği "zeytin" konulu panel için hazırlıklar başladı.

Kadirli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Gökfidan başkanlığında yapılan istişare toplantısına İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser, Sumbas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Özkale, Ticaret Borsası Başkanı Yalçın Tatlı, Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, Sarıcabey Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sarıca katıldı.

Gökfidan, yaptığı konuşmada, Kadirli'de 1 yıldan bu yana görev yaptığını ve bölgeye yabancı olmadığını söyledi.

Kadirli'yi birçok yönüyle tanıma fırsatı bulduğunu ve çok memnun olduğunu ifade eden Gökfidan, "Yetiştirdiğiniz gerek akademisyen gerekse bürokrat ve sanatçılarla ne kadar övünseniz azdır. Bizler de yaşadığımız bu bölgeye hizmet edebilmek için akademisyenler olarak bir arayış içerisindeyiz. Her ne kadar görevimiz akademisyen yetiştirmek olsa da gerek sosyo-ekonomik gerekse kültürel her faaliyet için Kadirli'nin hizmetindeyiz."

Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ise Kadirli'de yapmak istedikleri zeytin konulu panelin zeytincilikle farklılaşacağını düşündüğünü belirterek, şehrin sosyo-ekonomik yapısının değişim sürecini hızlandıracağını söyledi.

Toplantıda, Kurban Bayramı öncesi yapılması planlanan zeytin konulu panelin hazırlık çalışmaları değerlendirildi.

Kaynak: AA