Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları

İSTANBUL - Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları kapsamında düzenlenen Rize Bezi ve cam süsleme atölyeleri ile geçmişten gelen kültür gelecek nesillere aktarılıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Meslek Edindirme Kursları'nda sanat ve zanaat, Ümraniyelilerin hünerli elleriyle can bulmaya devam ediyor.

Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezleri'ndeki giyim, makine nakışı, el sanatları, ahşap rölyef, modelistlik, ebru, tezhip, minyatür, resim ve cam süsleme kurslarında, uzman hocalar eşliğinde Ümraniyeliler sanatın tüm inceliklerini görme imkanı buluyor.

Bu kapsamda Ümraniye Belediyesi, Osmanlı'dan günümüze kadar gelen Rize Bezi atölyeleri ile yöresel bir kumaş olan Rize Bezi'ni ilk defa kendi sınırları dışındaki bir dokuma atölyesinde devam ettiriyor. Eski dönemlerde toprağa ekilen kendir bitkisinin el emeğiyle işlenip dokunmasıyla başlayan feretiko, ilk dokunduğu yıllarda sadece giyim alanında kullanılırken, günümüzde çeyiz sandıklarının ve evleri süsleyen dekoratif örtülerin vazgeçilmezleri haline geldi.

Ayrıca, Meslek Edindirme Kursları kapsamında düzenlenen cam atölyelerinde de kursiyerlerin çalışmaları ve belediyeye ait hediyelikler cam üzerinde hayat buluyor.

Kaynak: AA