Müsiad Gaziantep Başkanı Kurt Ali Kılçık'ın Açıklaması

Açıklanan son ihracat rakamlarını değerlendiren MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Gaziantep’te 2013 yılının Ağustos ayında geçen yılın Ağustos ayına göre yüzde 5,1 oranında artışla toplam 485 milyon 567 bin dolarlık ihracat yapıldığını söyledi.

Müsiad Gaziantep Başkanı Kurt Ali Kılçık'ın Açıklaması
Gaziantep’teki ihracatçılar, bu yılın Ocak ve Ağustos döneminde yüzde 11,7 oranında artışla 4 milyar 193 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Aylık baz ihracata göre Gaziantep’in, Ağustos ayında en fazla ihracat yapan illerin arasında 6. sıradaki yerini koruduğunu hatırlatan Başkan K. Ali Kılçık, şunları söyledi:
“Ocak ve Ağustos 6 aylık dönemi dikkate alındığında Gaziantep il ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7 oranında artarak 4 milyar 193 milyon 144 bin dolara ulaşmıştır. 2012 yılı Ocak-Ağustos döneminde ise Gaziantep’ten 3 milyar 753 milyon 875 bin dolar değerinde ihracat yapılmıştı. Böylece Gaziantep, Türkiye genelinde en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 10 il arasında Ocak-Ağustos 2013 döneminde yüzde 11,7 oranla ihracatını en fazla artıran ikinci il olarak açıklandı.”
Gaziantepli sanayici ve ihracatçıların, dış pazarlarda ve ekonomilerde yaşanan olumsuz siyasi ve ekonomik gelişmelere rağmen yılbaşından bu yana her ay ihracatın arttığına dikkat çeken Kılçık, “İhracatımıza direk ve dolaylı olarak emeği geçen tüm Gaziantepli sanayici, üretici ve iş adamlarını göstermiş oldukları ve emsali az görülen bu ekonomik başarıdan dolayı tebrik ederim. Burada özellikle iş adamlarımızın bünyesinde çalışan ve bu başarıya katkı veren tüm çalışanlarını da canı gönülden tebrik ederiz” dedi.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kılçık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnşallah, tüm kesimlerin katkısıyla bu yılsonu için hedeflenen 7 milyar dolarlık ihracat rakamları bir hayal değil ve bu başarı da bu yükselme trendinin devam etmesi ile yakalanacaktır.

Siyasi, sosyal ve ekonomik kalkınmanın tek yolu üretim ve devamında ihracattan geçer. Tüketen değil de üreten ve yurt dışına gerçek bir ihracat trendi yakalayarak yurduna sürekli döviz getiren kalkınıyor. Yüksek ve ileri teknoloji bazlı ürünlerin, yani katma değeri yüksek ürünlerin üretim ve sonrasında ihracatına daha fazla ağırlık verilmesi gerekiyor. Bunun için tüm sanayicilerin devamlı olarak yenilik, tasarım ve markalaşma parolası ile çalışmaları gerekiyor.

Temenni ederim ki tüm sivil toplumlarımızın desteği ile özellikle GAİB, GSO ve GTO gibi bu başarılarda yüksek payı olan odalarımızın da bitmek tükenmek bilmez katkıları ile tüm Gaziantep halkı olarak yani Gaziantep olarak Türkiye ekonomisinin büyümesine ve gelişmesine verdiğimiz bu desteği artırarak sürdürebiliriz.”
Kaynak: İHA