"Karaahmetli Köyünde Yaşam Kalitesi Artıyor" Projesi Tanıtıldı

UŞAK - Eşme'de Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan "Karaahmetli Köyünde Yaşam Kalitesi Artıyor" projesi için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Uşak İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinlik proje sunumu ile başladı.

Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Zefer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen toplam 230 bin TL'lik proje ile Karaahmetli köyünde yaşam kalitesinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Proje kapsamında köyde sosyal yaşam merkezi oluşturulacağını, çeşitli konularda düzenlenecek konferanslar ile halkın kültür seviyesinin artırılacağını dile getiren Güneş, "Köyde pek çok kültürel faaliyet düzenlenecek. Tarım ve hayvancılık konularında çiftçilerimez eğitim verilerek. Köyde dokunan kilimlerin satışına yönelik çalışma yapılacak. Köyle ilgili bir web sitesi oluşturularak köylülerin bu siteyi kullanımı sağlanacak" dedi.

Karaahmetli Köyü İmamı Atalay Yılmaz bin 218 kişinin yaşadığı köyün Eşme ilçesinin en büyük köyü olduğunu belirterek, köyde okur yazar oranının yüde 93 olduğunu, projeye katılımın yüksek olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından kokteyle geçildi. Vali Mehmet Ufuk Erden, projeye emeği geçenleri kutladı.

Kaynak: AA