Ak Parti Milletvekili Gürşan: 'bir Arpa Boyu Yol Gidemedik'

Ak Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Lüleburgaz’da yapılması istenen fakülte konusunda ‘Bir arpa boyu yol gidemedik’ dedi.

Ak Parti Milletvekili Gürşan: 'bir Arpa Boyu Yol Gidemedik'
Şenol Gürşan, Lüleburgaz’a yapılması düşünülen ve yaklaşık 2 yıldır gündemde olan fakülte konusunda Lüleburgaz Belediyesini sorumlu tuttu

Gürşan; ‘Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl LİAD’ın iftar yemeğinde bu konu gündeme gelmiş ve Belediye Başkanı Emin Halebak; ‘Siz üniversiteyi getirin ben arsayı ve binaları dikeceğim’ demişti. Biz de bu sözünün gerçekleşmesi durumunda bizim tüm girişimleri yapacağımızı söylemiştik. Ancak bu sözler yerine getirilmedi. Bu konuda adeta bir arpa boyu yol dahi alamadık. Ben de Kırklareli’nin üniversiteler şehri olmasını istiyorum. Lüleburgaz’da fakülteler, üniversiteler görmek istiyoruz. AK Partili belediyeler olur ise buralarda bina ise bina, arazi ise arazi kazandırılması adına her şeyi yapmaya hazırım’ dedi.

Hükümet Konağı ile ilgili olarak binanın yatırım kapsamına alındığını, ödeneğinin de hazır olduğunu ifade eden Gürşan; ’’ Hükümet binasını yatırım kapsamına aldık. Ödenek çıktı. Biz Hükümet binasının mevcut yerine yapılması için uğraşıyoruz. Ancak Belediye Başkanı Emin Halebak buna müsaade etmedi. Bizim her şeyimiz hazır. Yeni hükümet binasının temeli yerel seçimlere kadar atılır’’ dedi

Lüleburgaz’a yapılacak olan Devlet Hastanesi temelinin kısa sürede atılacağını belirten Gürşan; ’’Pınarhisar ve Lüleburgaz devlet hastaneleri ihale aşamasında. Kısa sürede hastanelerin temelini atacağız. Hastaneler muazzam mimari projeler olacak. Bu hastane projeleri 50-100 yıl sonrası düşünülerek yapılmış projeler’’ şeklinde konuştu.

‘ERGENE İÇİN BİZE 5 YIL VERİN’
Ergene Nehri için çalışmaların tüm hızı ile sürdüğünü belirten Gürşan, bu tarz konuların hemen olmayacağını ve zamana ihtiyaç olduğunu belirterek; ’’ AK Parti hükümeti olarak Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’ye 10 katrilyon ayırdık. Bu 10 katrilyon da Ergene nehrimizin temizlenmesi, dere ıslahları, kapalı sulama sistemleri kurulması, köylerimizin kanalizasyonlarını yapması gibi işler için ayrıldı. Bu bir süreç. Hemen olabilecek bir konu değil. Bize 5 yıl süre verilsin. Haliç’i nasıl temizlediysek Ergene Nehri’ni de o şekilde temizleyeceğiz’’ dedi.

Kaynak: İHA