Yeşil Adıyaman İçin Ağaçlandırma Çalışmaları Başladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca, Adıyaman’da Atatürk Barajına kıyısı bulunan köylerde yapılacak ağaçlandırma çalışmaları Ova Kuyucak köyünde başladı.

Yeşil Adıyaman İçin Ağaçlandırma Çalışmaları Başladı
Ova Kuyucak köyünde düzenlenen ağaçlandırma törenine Mardin’de gerçekleştirilen 1. Dünya Sulama Forumuna katılan bazı ülkelerin bakanları ile İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu da video konferansla katıldı.

Video konferansla Adıyaman’daki tören alanına bağlanan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Mahmut Demirtaş nezdinde bütün konukları ve Adıyaman halkını selamlayarak, ağaçlandırma çalışmalarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, Mardin’e video konferansla bağlanarak Mardin’de düzenlenen 1. Dünya Sulama Forumu'nun ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu. Demirtaş, Adıyaman’da başlatılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ile diğer konuklara bilgi verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatları ile ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Atatürk Barajı sağ sahil havzasının 540 ile 542 kodları arasındaki mesafede kalan arazilerde ağaçlandırma çalışmalarının startını Ova Kuyucak köyünde verdiklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş, şöyle konuştu: “Atatürk Barajı sağ sahil havzasının ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, ilimizde 1020 dekarlık alanda makineli toprak işlemesi yapılarak, bu alanlara mavi servi, kara servi, badem, ceviz, antep fıstığı, fıstık çamı ve nar gibi vatandaşlarımıza gelir getirici ağaç türleri olmak üzere toplam 30 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Dikeceğimiz ağaçların büyük bir kısmı meyve ağaçlarından oluşacaktır. Bu fidanların bakımını üç yıl Orman İşletme Müdürlüğümüz yaptıktan sonra burada yaşayan köylülerimize teslim ederek, onlara ek gelir sağlayacağız.”
Ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağı Atatürk Barajı kıyısının sahil uzunluğunun bin 60 kilometre olduğunu ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, şunları söyledi: “Şu an 10 bin dekarlık araziyi ağaçlandıracak bir alanımız mevcuttur. Bu alanlardaki çalışmaların tamamlanması ile birlikte ilimizde toplam 1 milyon 200 bin fidan dikimi gerçekleştirilmiş olacaktır. Şu an çalışmalarımız çok seri bir şekilde devam etmektedir. Bugünde fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Bu çalışmalarla amacımız hem Atatürk Barajına taşınan rüsubatı önlemek, hem yeşillikler içinde bir Adıyaman oluşturmak hem de köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza ek bir gelir sağlamaktır.”
Video konferans sistemi ile yapılan konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, Mardin 1. Sulama Forumu'na katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve bazı ülkelerin bakanlarının adının yazılı olduğu fidanları toprakla buluşturdu.

Ova Kuyucak köyünde düzenlenen fidan dikim törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Vali Yardımcısı Murat Süzen, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Halil Fırat, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, Orman İşletme Müdürü Yusuf Turan, DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya, çevre köylerin muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Fidan dikim töreni sonrası Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen ile birlikte Ova Kuyucak köyüne geçerek köy odasında vatandaşlarla sohbet edip varsa taleplerini dinledi.
Kaynak: İHA