Yaya Geçidinin Çıkışı Sokağın Ağzına Verildi

Malatya’da Yeni Devlet Hastanesi’nin önünde çevreyolu üzerinde yapılan yaya geçidinin karşı tarafı çevreyoluna girişi olan sokağın ağzına verildi.

Yaya Geçidinin Çıkışı Sokağın Ağzına Verildi
Mevcut devlet hastanelerinin kapatılarak taşındığı Yeni Devlet Hastanesi binasının önünde çevreyolu üzerinde hastaneye gelen ve giden vatandaşların kullanımı için yapılan yaya geçidi normal yaya geçidi standartlarına uymadı.

Yaya geçidinin hastane tarafı normal olarak yapılırken, yolun diğer tarafındaki yaya geçidi ise, aynı noktada çevreyoluna bağlanan caddenin ana girişine konuldu. Bu durumda hastane tarafından çevreyolunun karşı tarafına geçen vatandaşlar, sokaktan çevreyolunu yan yoluna giren araçlarla karşı karşıya kalmak durumda bırakılıyor.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Yaya geçitleri emniyetli geçiş için yapılır. Ancak burada yolun karşısına geçince sokaktan yan yola giriş yapan araçların tam da önüne çıkıyoruz. Ayrıca karşı tarafta yayaların bekleyebileceği kaldırımda bulunmuyor, yaya geçidi tamamen caddenin ağzına yapılmış” şeklinde konuştu.

Bu arada, Karayolları yöneticileri ise bölgeye yapılacak olan üst geçitle birlikte yayla geçidinin iptal edileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA