Rize'de Araç Trafiğine Kapanan Köy Yoluna Tepki

Rize-Güneysu karayolunun 3. kilometresinde bir hafta önce meydana gelen toprak kayması sonucu kısmen kapanan yolda çalışma yapılmadığını iddia eden Akarsu ve Pekmezli köyü muhtarları ile köy sakinleri, olaya basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Akarsu köyü muhtarı Bayram Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, çöken yolda herhangi bir çalışma olmadığını belirterek, "Bu yoldan zorlukla ulaşım sağlanıyor. Başbakanımızın da baba ocağı olan Güneysu ilçesinin yoludur. Kendisi bu yolun kapalı olduğunu bilse üzülürdü" dedi.

Dinç, toprak kaymasının ardından yetkililerin incelemede bulunduklarını ifade ederek, "Toprak kaymasının etkisiyle aynı dere kenarından geçen ve Çayeli ilçesi ile kent merkezine bağlı Gündoğdu beldesine içme suyu sağlayan su hattı zarar görmüştü. Bununla ilgili gerekli çalışma yapıldı ancak yol bir haftadır kapalı ve çalışma yok. Zorlukla ulaşım sağlanıyor" diye konuştu.

Pekmezli köyü muhtarı Fazlı Kurt ise yolun araç trafiğine kapalı olmasından dolayı vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını anlatarak, "Rize'ye ulaşmak için bu yolu kullanıyoruz. Dolmuşlar buradan geçemediği için yaklaşık bir kilometre yürümek durumunda kalıyoruz. Maalesef kimse yolun açılması konusu üzerinde durmuyor. Bir an önce yolun yapılmasını istiyoruz" dedi.

Akarsu ve Pekmezli köyünde yaşayan bir grup vatandaş da yolda çalışma yapılmadığını dile getirerek, dolmuşa binmek için uzun süre yürümek zorunda kaldıklarını kaydettiler.

Kaynak: AA