Çakır'dan Demoktatikleşme Paketi Açıklaması

AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, "Dünyada ortak yaşamanın yolu sadakat ve güvendir. Hiçbir şeyden korkmayın, yarın açıklanacak demokrasi paketinden de korkmayın" dedi.

Cumayeri ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Çakır, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kritik bir dönemde olduğunu ve demokratikleşme açısından önemli adımlar atıldığını söyledi.

AK Parti hükümetinin Türkiye'nin değişimi ve gelişimi açısından yoğun çaba gösterdiğini ifade eden Çakır, "Hükümetimiz ilk olarak terör belasını bu ülkeden defetmek istiyor. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

"Herkesin kendi farklılığını rahatça yaşayabileceği bir ülke istiyoruz" diyen Çakır, şunları söyledi:

"Genel ahlak ve herkesin inancına saygı duyan bir yapı istiyoruz. AK Parti olarak yüzde 100'ün galip ve mutlu olduğu bir ülke istiyoruz. Oy vermeyen yüzde 50'ye kendimizi ve yapmak istediklerimizi anlatmak durumundayız. Endişelerinin yersiz olduğunu göstermeliyiz. Hangi Kürt'e sorarsanız sorun ayrılmak istemiyor. İstanbul'da 2,5 milyon Kürt var. Nasıl ayıracaksınız. Bunun mümkün olmadığını herkes biliyor. Biz birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamalıyız. Birbirimize güvenmeli ve sahip çıkmalıyız. Dünyada ortak yaşamanın yolu sadakat ve güvendir. Hiçbir şeyden korkmayın, yarın açıklanacak demokrasi paketinden de korkmayın"

Çakır, hazırlanan paketin yılların birikimi olduğunu ve Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.

Türkiye'de AK Parti'ye oy verenler arasındaki en kalabalık yaş aralığının 60 yaş ve üzeri olduğunu da sözlerine ekleyen Çakır, "Bize oy veren insanlarımız bu ülkenin geçtiği sınavları biliyorlar. Bu nedenle yarın açıklanacak demokratikleşme paketini destekleyeceklerini ve sevinçle karşılayacaklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA