Bdp'den 'anayasal Haklarımız Güvence Altına Alınsın'Yürüyüşü

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman İl Başkanlığı tarafından, 'Anayasal haklarımız güvence altına alınsın' yürüyüşü düzenlendi.

Bdp'den 'anayasal Haklarımız Güvence Altına Alınsın'Yürüyüşü
BDP il örgütü önünde toplanan kalabalık, Batman Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş esnasında güvenlik güçleri anonsla yürüyüşün yasal olmadığını duyurdu. Sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanına ulaşan grup, basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan BDP İl Eşbaşkanı Rahşan Çarboğa, Türkiye’nin halen 12 Eylül darbesiyle yönetildiğini, sivil özgürlükçü Anayasa sözüne rağmen hiçbir adım atılmadığını belirtti.

Kürt halkı olarak, halk olmaktan kaynaklı bütün doğal hakları ve diğer halkların da haklarını kullanmasının anayasal güvenceye alınmasını talep ettiklerini anlatan Çarboğa, şöyle konuştu: "Öcalan ile başlayan BDP ve Kandil ile devam eden görüşmelerin kalıcı bir müzakereye dönüşmesini, Kürtçe’nin resmi dil kabul edilip anadildeki eğitimin önündeki engellerin kaldırılması, TMK ve TCK değiştirilerek tüm siyasi mahkumların tahliye edilmesi, Öcalan’ın çözüm sürecine daha etkin katılımının sağlanması, seçim barajında değişiklik temel taleplerimizdir."
Yürüyüş sonrası kalabalık olaysız dağıldı.
Kaynak: İHA