15. Besni Eğitim Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Besni Kaymakamlığı, Besni Belediye Başkanlığı ve Besni Eğitim Vakfı iş birliği ile gerçekleşen ve Dünya’nın ilk ve tek bayramı olan 15. Besni Eğitim Bayramı coşkuyla kutlandı.

15. Besni Eğitim Bayramı Coşkuyla Kutlandı
İki gün süren Besni Eğitim Bayramı kutlamalarına protokol üyelerinin yanı sıra siyasiler, kurum ve kuruluş müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Besni Eğitim Bayramı programı Hükümet Binası önündeki Atatürk anıtına çelenk sunum töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törenin ardından Mehmet Erdemoğlu Parkında Besni Kız Meslek Lisesi tarafından düzenlenen ve 3 gün süren kermesin açılışı yapıldı. Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından el emeği göz nuru ile hazırlanan ürünler katılımcılar tarafından beğeni topladı.

Kermes açılışının ardından protokol ve katılımcılar Besni Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisine geçtiler. Birbirinden güzel resimlerin bulunduğu ve ebru sanatının da işlendiği sergi büyük ilgi gördü. İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz da bir Ebru sanatı çizerek katılımcılardan alkış aldı.

Açılışların ardından Eğitim Bayramı Kortej Yürüyüşü ile devam etti. Besni Anadolu Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşü, uzay çatıya kadar devam etti.

Kortej yürüyüşünün ardından konuşmalara geçildi. Açılış konuşmalarında Besni ilçesinin eğitimde ve sosyal hayatta gelişmişliğinden bahsedildi.

Protokol üyeleri ve katılımcılar daha sonra Belediye ait iş merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Belediye İş Merkezi açılışından sonra Besnili hayırsever Cevdet Erçil tarafından yaptırılan Taziye Evi açılışı gerçekleştirildi.

Daha sonra restore edilen Dr. Kemal Tabak Parkı açılışı yapıldı.

Açılışların ardından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından “Organik Otel” isimli tiyatro gösterimi yapıldı. Tiyatro oyunu katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Akşam ise Besni Meslek Yüksekokulu bahçesinde kokteyl ve mahalli sanatçılar konseri düzenlendi.

Çalışkan Kardeşler’in birbirinden güzel şarkıları ile protokol ve katılımcılar halaylar çekerek, doyasıya eğlendiler.

Besni Eğitim Bayramı kutlamalarının 2. günü ise Gülüsüm İbrahim Erdemoğlu 4. Sınıf, Besni Eğitim Vakfı Ana Sınıfı, İstiklal Anaokulu ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından gösteriler yapıldı. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda “Bölgemizdeki Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu panel düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerinin haricinde diğer ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Panelde taşımalı öğrenci eğitimi sıkıntıları, öğrencilerin sosyo ekonomik sorunları ve derslik yetersizliği ön plana çıktı.

Adıyaman İl Milli eğitim Müdürü Seyfi Özkan, panele konuşmacı olarak katılan herkese teşekkür ederek panelde konuşulan sıkıntıları bir an önce çözüme kavuşturmak için çalışacaklarını belirtti.

Panele konuşmacı olarak katılanlara Besni Eğitim Bayramı düzenleme komitesi tarafından plaket takdim edilirken, Besni Belediyesi tarafından da Besni Üzümü hediye edildi.

Panelin ardından Besni Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından organize edilen, Eski Besni Lisesi Mezunları 1. Pilav günü düzenlendi.

Besni Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen programda eski mezunlar bir araya gelerek, duygu dolu anlar yaşadılar.

Programda Besni Lisesinde görev yapan eski öğretmenlerin resimleri sergilendi. Besni Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Öncel, Besni Lisesinden 1 numaralı diplomayla ilk mezun olan Mahmut Rüştü Sunar’a onur belgesi takdim etti. Daha sonra Besni Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Fırat” isimli tiyatro sunumu gerçekleştirildi.

Pilav Günü programının ardından Besni Şehir Stadyumunda Rock Müzik Sanatçısı Haluk Levent Besnililere unutulmaz bir gece yaşattı. Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Haluk Levent Besni Eğitim Bayramı’nın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA